четвъртък, 8 септември 2011 г.

Царевичен хляб


Прадукти:
400 гр пшенично брашно
250 гр царевично брашно
350 мл вода
50 мл зехтин
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
7 гр суха мая

           Ако използвате хлебопекарна - изберете програма Тесто.



           За ръчно месене - активирайте маята с част от топлата вода и захарта. Смесете двата вида брашно, в кладенче изсипете останалата топла вода, зехтина и солта. Добавете закваската и месете 10-тина минути, докато получите стегната и еластична топка тесто. Оставете в купа и покрийте с кърпа да втаса.
          Премесете втасалото тесто, оформете хлебче, прехвърлете в тава върху пекарска хартия и поръсете с царевично бращно. Оставете да втаса докато се напука. Изпечете до готовност.




5 коментара:

  1. Мариета,хляба изглежда чудесно!Никога не съм правила царевичен.Моля те да споделиш кое царевично брашно използва в случая!
    Поздрави и хубава вечер:)

    ОтговорИзтриване
  2. Ети, много е съблазнително хлебчето.Аз , като видно прасенце, обичам всички царевични производни.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. И аз харесвам вкуса на царевичен хляб,затова си взимам хрупкаво крайче с удоволствие,Мариетка!
    Чуден е!

    Пожелавам усмихнат утрешен ден,мила!

    ОтговорИзтриване
  4. Ах, Катерина, не мога да ти кажа - доста отдавна съпругът ми го донесе - дал му го негов колега от някаква мелница направо...
    Вили, и аз така - умирам си за царевичка, варена мога да изям цял казан.
    Еликсир, благодаря, както винаги си много мила!
    Хубави почивни дни на всички!

    ОтговорИзтриване
  5. Мариета,аз ще пробвам с някое обикновено от магазина.Дано стане.
    Хубав уикенд:)

    ОтговорИзтриване