четвъртък, 14 юли 2011 г.

Зелен фасул на фурна

Продукти:
800 гр пресен зелен фасул
1 голяма глава лук
1-2 моркова
3-4 скилидки чесън
1 зелена чушка
2 домата
1 връзка копър
3 с.л. зехтин
2 с.л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус



          Измийте и почистете фасула. Нарежете го на 2 -3 парчета. Бланширайте  в кипяща подсолена вода за 10 мин. Отцедете, изплакнете със студена вода и прехвърлете в тавата, в която ще се пече. Добавете нарязания на полумесеци лук, морковите, чушката и доматите /обелени и почистени от семките/  - на кубчета, чесънът - на пластинки. Добавете червения пипер, наситнения копър и зехтина, посолете на вкус. Разбъркайте и налейте топла вода колкото да покрие фасула.
          Печете ястието докато остане на мазнина. Поднесете с лъжица гъсто кисело мляко.

8 коментара:

  1. Мариета, много обичам зелен фасул, но запечен съм го правила само един- единствен път по рецепта на Бордовски!Твоята е съвсем различна, ще изпробвам и нея:).
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Хм, не съм пробвала печен зелен фасул. Изглежда много апетитно така обаче :) ще пробвам в неделя с новото зареждане :))

    ОтговорИзтриване
  3. И аз не съм го правила на фурна,макар че много ми харесва визуално,особено ако е и с чукнато яйце.
    Иначе много обичам зелен фасул,правя го на яхния,и го обожавам вече студен!
    Чудна гозбичка,Мариетка!

    ОтговорИзтриване
  4. Аелис, Пеп-чо, Еликсир - струва си да опитате - освен, че става лесно и не му се въртиш край котлона, е наистина, много, ама много вкусен.
    Хубава вечер, дами!

    ОтговорИзтриване
  5. ИЗПРОБВАХ РЕЦЕПТАТА И СТАНА МНОГО ВКУСЕН ЗЕЛЕН ФАСУЛ! БЛАГОДАРЯ!

    ОтговорИзтриване
  6. Zdraveite,
    Tazi recepta e super! Mnogo blagodaria! Az ia napravih s konserviran zelen fasul i stana mnogo dobre!

    ОтговорИзтриване
  7. Не обичаме особено зелен боб вкъщи, но от време на време ни снабдяват с някоя торбичка :) Пробвахме няколко различни рецепти, но тази определено е най-доброто, на което сме попадали. Много вкусно стана и си облизахме пръстите! Благодарим :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че приготвен по този начин, зеленият фасул ви е харесал, защото той всъщност е много полезен и трябва да присъства на трапезата ни.
      Благодаря за доверието!
      Хубава нова седмица!

      Изтриване