За всяка порция са необходими:
1 голям домат
100 - 150 гр бяло саламурено сирене*
1 голямо яйце /или 2 малки/
бучка краве масло
червен пипер
по желание - люта чушка
На дъното на всяко гювече сложете бучка масло. Измийте, обелете и нарежете на шайби доматите. поставете 2-3 шайби на дъното на гювечето и отгоре разпределете натрошеното на едро сирене. леко разбъркайте с вилица яйцето /по желание го чукнете цяло/ и изсипете върху сиренето. Сложете отстрани останалите шайби домат и по желание боднете една люта чушка. Похлупете гювечетата с капак и сложете в студена фурна. Печете на 200 градуса около 20 мин или докато яйцето се забули. Поръсете с червен пипер и сервирайте.
* Но ако ви трябва за веднага и нямате време да го обезсолявате, залейте плочките сирене с вряла вода и оставете 10-15 мин.
ОтговорИзтриванеВинаги действа :))
Много апетитни гювечета, Мариета! Хубаво е, че този път минах след обяда.
Обичаме го и у нас, кога със, кога без добавки.
Хубави и прохладни почивни дни!
Привет от мен,
ОтговорИзтриванемного е апетитно това предястие. Бързо, вкусно и практично в един горещ ден като днешния.
Весел и слънчев ден!
Ето на,Пепи пак с подточка!И тук не се стърпява :)))!Ама добре,че каза, ще знам и аз още един трик!:))
ОтговорИзтриванеЗа сиренцето -много ми е вкусно така приготвено!
Мариета,много ми харесват снимките!
Поздрави от мен!
Обичам! И съм много гладна...
ОтговорИзтриванеА изглеждат тооолкова апетитно...!
Ей,бях го забравила,покрай желанието за нещо ново и различно!Много добре ти се е получило!Поздрави Мариетка!
ОтговорИзтриванеПеп-чо, ето този начин за обезсоляване не го знаех, благодаря ти!
ОтговорИзтриванеЖани, Еликсир, Илиана, Катерина, да, в горещи дни като тези това сиренце е идеалната храна, особено студено.
Хубави и прохладни почивни дни ви желая!
Страхотни снимки и страхотна рецепта!Още днес ще ги спретна за обед :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Нели!
ОтговорИзтриванеНадявам се, че ви харесаха...