петък, 13 май 2011 г.

Млечен мус


Продукти за 6 порции:
600 гр кисело мляко
100 гр пудра захар
3 белтъка
15 гр желатин
2 ванилии
1 с. л. какао
няколко парчета праскова от компот



         Разбиите белтъците на сняг. Желатина разтворете в 50 мл студена вода и оставете да набъбне.
         Разбъркайте киселото мляко със захарта и ванилията. Добавете белтъчния сняг и с леки движения хомогенизирайте сместа. Загрейте за няколко секунди в микровълнова фурна желатина, за да се втечни, и го добавете към млечната смес. Отделете няколко супени лъжици и оцветете с какаото.





          На дъното на подходящи чашки поставете по няколко парченца от обелените и нарязани на кубчета праскови от компот. Разпределете в чашите млечната смес. Отгоре изсипете по малко от какаовата смес и по няколко парченца праскови.
         Охладете за 2 часа в хладилник.

7 коментара:

  1. Мариета, страхотен мус! Изглежда лек и ефирен!Тъкмо имам едни белтъци и се чудя какво да ги правя! Благодаря ти много за предложението! Хубави почивни днес!

    ОтговорИзтриване
  2. Изглежда супер вкусен! Май ще се изкуша и аз да го пробвам! Мерси за идеята!

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасно!Обожавам кремчета,а твоето бих хапнала на един дъх!

    ОтговорИзтриване
  4. Гуинет, Валента, Еликсир, наистина мусът е много пухкав и въздушен, съвсем лек десерт, подходящ за настъпващото лято.
    Надявам се да ви хареса.

    ОтговорИзтриване
  5. А ако нямаме микровълнова може ли във фурна да загреем ?

    ОтговорИзтриване
  6. Ако нямаме микровълнова фурна - загряваме на водна баня на ел. котлон.

    ОтговорИзтриване
  7. Аз го направих с малини от градината .....стана фантазияяя просто !!!

    ОтговорИзтриване