Продукти за 6 порции:
600 гр кисело мляко
100 гр пудра захар
3 белтъка
15 гр желатин
2 ванилии
1 с. л. какао
няколко парчета праскова от компот
Разбиите белтъците на сняг. Желатина разтворете в 50 мл студена вода и оставете да набъбне.
Разбъркайте киселото мляко със захарта и ванилията. Добавете белтъчния сняг и с леки движения хомогенизирайте сместа. Загрейте за няколко секунди в микровълнова фурна желатина, за да се втечни, и го добавете към млечната смес. Отделете няколко супени лъжици и оцветете с какаото.
На дъното на подходящи чашки поставете по няколко парченца от обелените и нарязани на кубчета праскови от компот. Разпределете в чашите млечната смес. Отгоре изсипете по малко от какаовата смес и по няколко парченца праскови.
Охладете за 2 часа в хладилник.
Мариета, страхотен мус! Изглежда лек и ефирен!Тъкмо имам едни белтъци и се чудя какво да ги правя! Благодаря ти много за предложението! Хубави почивни днес!
ОтговорИзтриванеИзглежда супер вкусен! Май ще се изкуша и аз да го пробвам! Мерси за идеята!
ОтговорИзтриванеПрекрасно!Обожавам кремчета,а твоето бих хапнала на един дъх!
ОтговорИзтриванеГуинет, Валента, Еликсир, наистина мусът е много пухкав и въздушен, съвсем лек десерт, подходящ за настъпващото лято.
ОтговорИзтриванеНадявам се да ви хареса.
А ако нямаме микровълнова може ли във фурна да загреем ?
ОтговорИзтриванеАко нямаме микровълнова фурна - загряваме на водна баня на ел. котлон.
ОтговорИзтриванеАз го направих с малини от градината .....стана фантазияяя просто !!!
ОтговорИзтриване