четвъртък, 3 май 2012 г.

Бананов сладолед



Продукти:

2 банана
3 жълтъка
100 гр захар
300 мл прясно мляко
300 мл сладкарска сметана
по желание - ванилия



          Смесете в купа жълтъците, захарта и млякото. Сложете на много тих огън и бъркайте непрекъснато, докато захарта се разтвори и сместа се сгъсти. Свалете от огъня и охладете, разбърквайки периодично, за да не хване коричка.
          Пасирайте бананите, добавете сметаната, ароматизирайте с ванилия по желание. Изсипете банановото пюре при охладения яйчен крем и разбъркайте. Ако е нужно - добавете още захар /пудра/.
            Изсипете сладоледената смес в машината и замразете. Прехвърлете в подходящ съд и съхранявайте в камера. Преди сервиране преместете за 30 мин в хладилник.








        

16 коментара:

  1. Много нежност излъчват кадрите!

    ОтговорИзтриване
  2. Толкова е съблазнителен!
    Хубава вечер, Ети!

    ОтговорИзтриване
  3. Колко съблазнителен сладолед само си направила Мариета суперррр

    ОтговорИзтриване
  4. ммм уникално,обожавам банан и това е моят сладолед,взимам си една топка ....
    поздрави и хубав петък

    ОтговорИзтриване
  5. Мммм, изглежда толкова разхладително-вкусно, че трудно бих устояла на подобно изкушение! И задължително ще го изпробвам, със сигурност ще бъде доста по-вкусен от купения, който онзи ден взех, защото синът ми много искаше точно сладолед с бананов вкус. Чудесна възможност ми даваш да му направя домашен!

    ОтговорИзтриване
  6. Прелест,прелест!Какво не бих дала за една чашка!
    Сърдечни поздрави,Мариетка!

    ОтговорИзтриване
  7. Разкошен е, Ети! Толкова нежен и предизвикателен. Истинска лятна наслада!

    Прегръдки и весели събота и неделя!

    ОтговорИзтриване
  8. Когато лятото е на една ръка разстояние, а снимките ти и по- близо, не ми остава нищо друго, освен да се възползвам от момента.
    Поздрави , Мариетка!

    ОтговорИзтриване
  9. Звучи много добре!!
    Лесен и вкусен...

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря на всички, радвам се, че сладоледът ви е харесал. Надявам се да го опитате.
    Хубава нова седмица ви желая!

    ОтговорИзтриване
  11. Няма ли опасност жълтъците да се сготвят на котлона???

    ОтговорИзтриване
  12. Сметаната разбива ли се на сняг?

    ОтговорИзтриване
  13. Не, на много слаб огън при непрекъснато разбъркване се получава яйчен крем.
    Сметаната се прибавя течна.

    ОтговорИзтриване
  14. Благодаря за отговорите!!Приятен ден :)

    ОтговорИзтриване