Продукти за 4 порции:
200 гр царевичен грис
1 ч.л. сол
60 гр краве масло
1 с.л. сладък червен пипер
200 гр бяло саламурено сирене
Сложете да заври 1,250 л вода. Добавете 1 ч.л. сол и на тънка струйка изсипвайте гриса като бъркате непрекъснато. Дръпнете от огъня, щом се сгъсти и започнат да се пукат големи мехури.
Пригответе запръжка от маслото и червения пипер. В подходяща тава изсипете половината качамак, полейте с половината запръжка и натрошете половината сирене. Отгоре покрийте с останалия качамак и сирене, полейте със запръжката.
Запечете качамака за 15 мин в предварително загрята фурна. Извадете, охладете леко и сервирайте топъл, нарязан на парчета.
точно ей така много го харесвам.
ОтговорИзтриванеМммммного апетитна снимка!
Чак тук ми ухае,страхотен качамак,Мариетка!
ОтговорИзтриванеХубав ден!
мм, Мариет, страхотна рецепта и представяне. Мн ми харесват снимките
ОтговорИзтриванеИзкуши ме да си опитам, много го обичам приготвен точно по този начин, Мариета! Прекрасни снимки! :)
ОтговорИзтриванеМного обичам качамак, а не съм яла от цяла вечност! Твоят изглежда страхотно! :)
ОтговорИзтриванеОбожавам качамак ,а твоя изглежда неустоим.
ОтговорИзтриванеХубава и спокойна нощ!
Една абсолютна класика Марианка, но толкова вкуснааа
ОтговорИзтриванеСамо веднъж съм опитвала качамак, но много ми хареса! А и след тези снимки как да не си го приготвя :) Поздрави!
ОтговорИзтриванеНаистина изглежда страхотно и със сигурност е много вкусен. Сготвих качамак следвайки тези инстеукции на остров ISLE OF MAN. Приятелите ми тук го опитаха и им хареса много. Много благодаря.
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че качамъкът е харесал на Вас и Вашите приятели! Поздрави и пожелания за хубави априлски дни!
ИзтриванеЧудесна рецепта,невероятен вкус☺Благодаря
ОтговорИзтриване