Продукти
250 гр млади листенца от спанак
2 малки яйца
200 гр сирене
сол и черен пипер на вкус
100 гр брашно
100 мл олио
Измийте много добре спанака. Нарежете го на много тънки ивички, посолете на вкус и леко намачкайте. Омесете заедно с яйцата, натрошеното сирене и черен пипер на вкус.
Оформете малки кюфтенца и ги панирайте в брашно от всички страни. Оставете за 10 мин. Загрейте олиото в тефлонов тиган, отново панирайте всяко кюфтенце в брашно и изпържете до зачервяване. Отцедете върху салфетка. Сервирайте топли.
*Взаимствах идеята от сборника Домашна кухня на Иван Звездев за кюфтета от магданоз и сирене.
Много апетитни!
ОтговорИзтриванеОсобено тази последната снимка ми идва да и посегна :)) И у нас са любими, но от притеснения да не бъдат отхвърлени :)) все слагам и картоф. Другия път ще пробвам няколко без, дано мине номера :)
Поздрави и хубава, спорна седмица!
mnogo vkusni izglezhdat!
ОтговорИзтриванеhubava sedmiza
Как обичам спаначени кюфтенца..чудесни са. Наскоро и аз правих, но още с лапад и коприва :) Поздрави :)
ОтговорИзтриванеСтрахотни са,мила!А снимките-невероятни!Сърдечни поздрави и хубави дни ти пожелавам!
ОтговорИзтриванеЧудесни кюфтенца, Ети! Много обичам спанак и всичко където него го има, а ти си ни предложила истинско кулинарно разкошество. И аз като Пепи искам да си взема от последната снимка, така че дано телепортацията се появи по-скоро. :)
ОтговорИзтриванеПрегръдки и една прекрасна вечер от мен!
Страхотно изглеждат, ще ги пробвам. Поздрави!
ОтговорИзтриване