четвъртък, 23 февруари 2012 г.

Броколи в бешамелов сос




Продукти:
1 глава броколи / или 1 пакет - 400 гр замразен/
1 с.л. зехтин

За бешамеловия сос:
40 г кр масло
2 с.л. препълнени брашно
500 мл прясно мляко
щипка настъргано индийско орехче
сол на вкус

100 гр настърган кашкавал.





          Измийте и накъсайте на розички главата броколи. Бланширайте ги за 2-3 мин във вряща вода. Отцедете. /Ако ползвате замразени - пропуснете стъпките до тук/.
          Загрейте в тиган зехтина и добавете броколите. Оставете да се задушават 5 мин.
          За бешамеловия сос в касерола на тих огън разтопете маслото, добавете брашното и бъркайте с тел, за да не стане на бучици. На порции доливайте млякото и бъркайте до получаването на плътен и гладък сос. Посолете и добавете щипка настъргано индийско орехче.
          В огнеупорен съд прехвърлете задушените броколи, залейте с бешамела и поръсете с настърган кашкавал. Запечете в загрята фурна за 10 мин.
          Поднесете ястието топло.

6 коментара:

  1. Ето това го обожавам,Мариетка!Страхотни снимки,много подстрекаващи!Довечера ще си го направя,благодаря ти!

    Хубав ден с много усмивки,мила!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна идея,много апетитно ястие!
    Бързо ,лесно и вкусно!
    Приятен следобед!

    ОтговорИзтриване
  3. Обожавам броколи и вкъщи често се хапват. Правила съм ги и така, но отдавна не се бях сещала да ги направя! Вече реших каква ще ни бъде вечерята:)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Синът ми много обича броколи. Правя му запечен със сметанов сос и микс от сирена, но и с бешамел е вкусно. Поздрави, Мариета! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Много обичам броколи! Ще се възползвам от рецептата.
    Благодаря ,Мариетка!
    Поздрави.Ванчето. :)))

    ОтговорИзтриване