Продукти:
1 глава броколи / или 1 пакет - 400 гр замразен/
1 с.л. зехтин
За бешамеловия сос:
40 г кр масло
2 с.л. препълнени брашно
500 мл прясно мляко
щипка настъргано индийско орехче
сол на вкус
100 гр настърган кашкавал.
Загрейте в тиган зехтина и добавете броколите. Оставете да се задушават 5 мин.
За бешамеловия сос в касерола на тих огън разтопете маслото, добавете брашното и бъркайте с тел, за да не стане на бучици. На порции доливайте млякото и бъркайте до получаването на плътен и гладък сос. Посолете и добавете щипка настъргано индийско орехче.
В огнеупорен съд прехвърлете задушените броколи, залейте с бешамела и поръсете с настърган кашкавал. Запечете в загрята фурна за 10 мин.
Поднесете ястието топло.
Ето това го обожавам,Мариетка!Страхотни снимки,много подстрекаващи!Довечера ще си го направя,благодаря ти!
ОтговорИзтриванеХубав ден с много усмивки,мила!
Чудесна идея,много апетитно ястие!
ОтговорИзтриванеБързо ,лесно и вкусно!
Приятен следобед!
Чудесно!
ОтговорИзтриванеОбожавам броколи и вкъщи често се хапват. Правила съм ги и така, но отдавна не се бях сещала да ги направя! Вече реших каква ще ни бъде вечерята:)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Синът ми много обича броколи. Правя му запечен със сметанов сос и микс от сирена, но и с бешамел е вкусно. Поздрави, Мариета! :)
ОтговорИзтриванеМного обичам броколи! Ще се възползвам от рецептата.
ОтговорИзтриванеБлагодаря ,Мариетка!
Поздрави.Ванчето. :)))