четвъртък, 29 декември 2011 г.

Чушки бюрек на фурна

         

           Тази много вкусна, лесна и здравословна вариация на познатото ястие ни показа Еликсир в нейното вкусно местенце. Моят вариант е с извара и сирене.

Продукти:
печени белени чушки без семе
извара
сирене
1 яйце
ронена чубрица и сол на вкус
/тези продукти нагодете според броя на чушките/

1 топка моцарела
100 гр кашкавал



           Разбъркайте изварата с натрошеното сирене / в съотношение 3 към 1/ и яйцето, добавете чубрица и сол на вкус. Напълнете чушките, наредете в намаслена огнеупорна форма, поръсете с още чубрица и покрийте с резенчета моцарела. Запечете във фурната докато тя се разтопи. Наръсете с настъргания кашкавал и върнете във фурната докато се разтопи и зачерви.
          Сервирайте топло като предястие или основно ястие.



                                        Еликсир, благодаря за прекрасната рецепта!
         

8 коментара:

  1. Чудесна идея! Много апетитно изглеждат твоите чушки.Ще се възползвам от рецептата ,благодаря и на двете!
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Ех, че апетитни! Браво, подсети ме, че и аз имам във фризера точно такива чушчици:)

    ОтговорИзтриване
  3. Мариета, разкошни са! Аз ги правих тези дни точно по рецепта на Роси, но не им докарах такъв добър външен вид, но за сметка на това се излапаха за раз бройки. Знам вкуса им и са страхотни!
    Поздрави и весело посрещане на 2012г.

    ОтговорИзтриване
  4. Мариетка,чудни са станали!И с извора ми допадат много!
    Ах,че хубаво ме подсети за тях,ще взема и аз да направя за утре за предястие!Благодаря ти,че ми напомни,мила!
    Пожелавам ти весело посрещане на новата година,с много настроение и надежди за добро!
    Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
  5. Чудни са, Мариетка! Много хубава идея за празничната вечер.
    Весела Нова година ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  6. Много обичам, а твоите са супер!
    Весела новогодишна нощ ти пожелавам.

    ОтговорИзтриване
  7. Радвам се, че "попаднах" тук!
    Прекрасна идея! Обичам такива чушки, но... много рядко правя, а сега с това предложение... знам какво ще е неделното меню :)
    Поздрави! :):)

    ОтговорИзтриване