Продукти за 20 броя:
400 гр брашно
1 пакетче /7 гр/ суха мая/
1 яйце
200 мл прясно мляко
50 гр захар
60 гр краве масло
1 ванилия
За пълнежа:
1 доза Крем Ванилия
олио за пържене
пудра захар за поръсване
В затопленото мляко разбийте яйцето. Добавете захарта, ванилията и разтопеното масло и бъркайте, докато захарта се стопи. Пресейте брашното. Смесете го с маята и омесете гладко и еластично тесто. Оставете го на топло да втаса, докато удвои обема си.*
Разточете тестото на кора с дебелина 1 см. С кръгъл резец / чаша/ изречежете кръгове с диаметър около 6-7 см. С по-малък резец изрежете кръгчета в средата. Наредете поничките върху кърпа и ги оставете отново да втасат.
В дълбок съд загрейте олио. Изпържете поничките в маслената баня до златисто и от двете страни. Извадете и сложете върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
Напълнете берлинерите с крем като изполвате шприц. Наръсете ги обилно с пудра захар.
* За замесването и втасването на тестото можете да използвате хлебопекарна - програма Тесто. Изключете я по средата на цикъл Втасване - т.е. оставете тестото да втаса в машината не повече от 30 мин.
леле, тази гледка не е за хора със слаб ангел ... страхотно изглежда ам
ОтговорИзтриванеВъзхитена съм от снимките и цвлия блог!!! Чудесен е!
ОтговорИзтриванеИзглеждат много вкусни, справила си се блестящо. Обичам такива рецепти и ще опитам и твоя вариант.:)
ОтговорИзтриванеПоздрави.:)
МАРИЕТА, ТОЛКОВА СА ХУБАВИ И АПЕТИТНИ ЧЕЕЕЕ....
ОтговорИзтриванеМного хубава рецепта и непремено ще се прави .
Снимките ти са чудесни.
Поздрави и хубав следобяд.
Мариетка,
ОтговорИзтриванечудесни са !!!!
И толкова апетитни!!!
Поздрави и хубава вечер!
Сол, твоят ангел е силен, знам те! Гуш, мила, за всичко!
ОтговорИзтриванеАлбена, благодаря, радвам се, че моето местенце Ви е допаднало.
Рони, ще се радвам да споделиш дали са ти харесали. Може да пробваш и с ягодово или малиново сладко - стават страхотни и така.
Зиче, Дани, благодаря и на вас!
Хубава вечер на всички!
Обожавам ги, и не съм хапвала не помня от кога :)
ОтговорИзтриванеИзкушавам се... много :)
Поздрави и хубав декември от мен!
Еос, и аз отдавна не бях правила...прекрасен празничен месец и на теб!
ОтговорИзтриванеНевероятни са тези понички!Толкова вккусно и изкушаващо изглеждат!
ОтговорИзтриванеМариетка, поздрави и пълен с настроение месец декемлри ти пожелавам!
Уааааау,покъртително вкусни са,Мариетка!
ОтговорИзтриванеИ толкова еднакви,направо перфектни!
Дъщеря ми само да не ги види,че откога ми мрънка за понички с крем....
Как ги пълниш така,че да отиде крем навсякъде като са с дупка?На няколко места ли ги дупчиш с шприца?
Възхитена съм от вида на това кулинарно изкушение...много майсторско изпълнение!Ще ги пробвам задължително.Благодаря за рецептата и хубавите снимки!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Мариетка,толкова е вкусно при теб и така искам честичко да те навестявам,но за да прочета всичко,трябва да го маркирам.Не знам дали само при мен е така,или и останалите го имат този проблем.
ОтговорИзтриванеПоничките са толкова изкушаващи....
Приятна вечер
Много вкусни понички, обезателно ще ги пробвам!
ОтговорИзтриванеСнимките са страхотни както винаги!
Бети, благодаря, прекрасен празничен месец и на теб!
ОтговорИзтриванеЕликсирче, пълня ги поне на 3 места, за да има кремче навсякъде, че накъде без него. Поздрави на теб и щерката и прекрасен уикенд!
Живка, проблемът ти е в браузъра - пробвай да отвориш с друг, с Интернет Експлорър например няма проблем - текстът си е на бял фон. Дано да успееш!
Деси, радвам се, че ти харесват скромните ми фотографски умения...
Сърдечни поздрави на всички!
Изглеждат лесни и много вкусни. Предполагам, че може да се направи и различен пълнеж и от сладко. Въпреки, че като се замисля сладкото би попило в тестото и не е най-подходящо. Утре с удоволствие бех закусила с твоите Берлинери, тъй че от сега се захващам с тестото :) Благодаря за рецептата :)
ОтговорИзтриване