четвъртък, 1 декември 2011 г.

Берлинери



Продукти за 20  броя:
400 гр брашно
1 пакетче /7 гр/ суха мая/
1 яйце
200 мл прясно мляко
50 гр захар
60 гр краве масло
1 ванилия

За пълнежа:
1 доза Крем Ванилия

олио за пържене

пудра захар за поръсване



         В затопленото мляко разбийте яйцето. Добавете захарта, ванилията  и разтопеното масло и бъркайте, докато захарта се стопи. Пресейте брашното. Смесете го с маята и омесете гладко и еластично тесто. Оставете го на топло да втаса, докато удвои обема си.*
          Разточете тестото на кора с дебелина 1 см. С кръгъл резец / чаша/ изречежете кръгове с диаметър около 6-7 см. С по-малък резец изрежете кръгчета в средата. Наредете поничките върху кърпа и ги оставете отново да втасат.
          В дълбок съд загрейте олио. Изпържете поничките в маслената баня до златисто и от двете страни. Извадете и сложете върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
          Напълнете берлинерите с крем като изполвате шприц. Наръсете ги обилно с пудра захар.









* За замесването и втасването на тестото можете да използвате хлебопекарна - програма Тесто. Изключете я по средата на цикъл Втасване - т.е. оставете тестото да втаса в машината не повече от 30 мин.

15 коментара:

  1. леле, тази гледка не е за хора със слаб ангел ... страхотно изглежда ам

    ОтговорИзтриване
  2. Възхитена съм от снимките и цвлия блог!!! Чудесен е!

    ОтговорИзтриване
  3. Изглеждат много вкусни, справила си се блестящо. Обичам такива рецепти и ще опитам и твоя вариант.:)
    Поздрави.:)

    ОтговорИзтриване
  4. МАРИЕТА, ТОЛКОВА СА ХУБАВИ И АПЕТИТНИ ЧЕЕЕЕ....
    Много хубава рецепта и непремено ще се прави .
    Снимките ти са чудесни.
    Поздрави и хубав следобяд.

    ОтговорИзтриване
  5. Мариетка,
    чудесни са !!!!
    И толкова апетитни!!!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Сол, твоят ангел е силен, знам те! Гуш, мила, за всичко!
    Албена, благодаря, радвам се, че моето местенце Ви е допаднало.
    Рони, ще се радвам да споделиш дали са ти харесали. Може да пробваш и с ягодово или малиново сладко - стават страхотни и така.
    Зиче, Дани, благодаря и на вас!
    Хубава вечер на всички!

    ОтговорИзтриване
  7. Обожавам ги, и не съм хапвала не помня от кога :)
    Изкушавам се... много :)
    Поздрави и хубав декември от мен!

    ОтговорИзтриване
  8. Еос, и аз отдавна не бях правила...прекрасен празничен месец и на теб!

    ОтговорИзтриване
  9. Невероятни са тези понички!Толкова вккусно и изкушаващо изглеждат!

    Мариетка, поздрави и пълен с настроение месец декемлри ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  10. Уааааау,покъртително вкусни са,Мариетка!
    И толкова еднакви,направо перфектни!
    Дъщеря ми само да не ги види,че откога ми мрънка за понички с крем....
    Как ги пълниш така,че да отиде крем навсякъде като са с дупка?На няколко места ли ги дупчиш с шприца?

    ОтговорИзтриване
  11. Възхитена съм от вида на това кулинарно изкушение...много майсторско изпълнение!Ще ги пробвам задължително.Благодаря за рецептата и хубавите снимки!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  12. Мариетка,толкова е вкусно при теб и така искам честичко да те навестявам,но за да прочета всичко,трябва да го маркирам.Не знам дали само при мен е така,или и останалите го имат този проблем.
    Поничките са толкова изкушаващи....
    Приятна вечер

    ОтговорИзтриване
  13. Много вкусни понички, обезателно ще ги пробвам!
    Снимките са страхотни както винаги!

    ОтговорИзтриване
  14. Бети, благодаря, прекрасен празничен месец и на теб!
    Еликсирче, пълня ги поне на 3 места, за да има кремче навсякъде, че накъде без него. Поздрави на теб и щерката и прекрасен уикенд!
    Живка, проблемът ти е в браузъра - пробвай да отвориш с друг, с Интернет Експлорър например няма проблем - текстът си е на бял фон. Дано да успееш!
    Деси, радвам се, че ти харесват скромните ми фотографски умения...
    Сърдечни поздрави на всички!

    ОтговорИзтриване
  15. Изглеждат лесни и много вкусни. Предполагам, че може да се направи и различен пълнеж и от сладко. Въпреки, че като се замисля сладкото би попило в тестото и не е най-подходящо. Утре с удоволствие бех закусила с твоите Берлинери, тъй че от сега се захващам с тестото :) Благодаря за рецептата :)

    ОтговорИзтриване