събота, 10 декември 2011 г.
Царска туршия
Продукти:
8 кг зеле
3 кг пипер /червен или камби/
3 кг моркови
3 кг карфиол
Марината:
500 мл олио
1 л винен оцет
400 гр сол
500 гр захар
черен пипер на зърна, бахар, дафинов лист, целина
Нарежете зеленчуците на не много ситно - зелето на ивици, пипера/камбите на резенчета, морковите на кръгчета, а карфиола накъсайте на розички. Нарежете една връзка прясна целина на по-едро. Изсипете всички продукти в дълбок съд с капак, по възможност метален /голяма тенджера, кофа/.
Смесете продуктите /без прясната целина/ за марината и ги сложете да заврат. Попарете с горещата марината нарязаните зеленчуци и ги объркайте много добре. Похлупете съда с капака и оставете туршията да престои една нощ.
На сутринта напълнете туршията в буркани, притъпквайки ги добре. Разпределете остатъка от марината между всички буркани. Запечатайте ги и стерилизирайте 5 мин. Извадете ги веднага от горещата вода / в противен случай туршията ще се превари и омекне, няма да остане хрупкава/. Обърнете ги с капачката надолу и оставете да изстинат.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Обичам тази туршия, твоята е супер сочна и изкушаваща:)
ОтговорИзтриванеКласика!
ОтговорИзтриванеНаздраве да е :)
М-м-м ,чудна ти е трушийката!
ОтговорИзтриванеОлееееее.....откога не съм яла трушийка!!! А твоята изглежда вълшебна!
ОтговорИзтриванеЧудесна е, всяка есен си я приготвям :) Снимките са уникално апетитни, поздравления!!!!
ОтговорИзтриване