неделя, 20 ноември 2011 г.
Крем Ванилия
Продукти за 4 порции:
500 мл прясно мляко
60 гр захар
3 яйца
2 с.л. брашно
2 с.л. натурално /царевично/ нишесте
2 ванилии
Разбите яйцата със захарта на пухкав крем. Смесете нишестето и брашното и с част от млякото го разбъркайте на гладка кашица. Прецедете и изсипете при останалото мляко. Ароматизирайте го с ванилиите. Излейте млякото при яйчената смес. Сложете съда на огъня и бъркайте непрекъснато до сгъстяване. Ако се опасявате, че кремът ви ще загори - варете на водна баня.
Охладете крема като разбърквате периодично, за да не хване коричка.
Кремът е подходящ както за непосредствена консумация, така и за пълнеж на еклери, понички, тарталети или торти.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много нежна снимка!
ОтговорИзтриванеА крем-ванилия е класика, едва ли имя някой да не го обича!
Поздрави и хубав празничен ден утре!
Чудесен е!
ОтговорИзтриванеИ това го обичам;-)
ОтговорИзтриванеИ нямам време да пълня нищо с него, хапвам го веднага;-)
Снимките са много хубави!
Страхотен крем и страхотни снимки!Една истинска феерия в бяло!Много стилно и много нежно!
ОтговорИзтриванеСпорна нова седмица ти пожелавам,Мариетка!
Пеп-чо, Траяна, да, класика, ама вкусна...
ОтговорИзтриванеМъх, разсмя ме рано сутринта!
Еликсирче, благодаря ти, както винаги намираш мила дума!
Успешна нова седмица и на вас, момичета!
Класиката ще е вечна, а под твоите ръце изглежда толкова красив и изумително вкусен този крем, Мариета! Поздрави с пожелания за успешна нова седмица! :)
ОтговорИзтриванеПоследната снимка е страхотна! А и от кремчето няма да откажа -ей така с лъжичката, или най-много в някой еклер :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава нова седмица!