неделя, 27 ноември 2011 г.

Касапска яхния

      

Продукти:
600 гр свинско месо / не много сухо/
300 гр свински черен дроб
3-4 глави лук
1-2 с.л. олио
1 с. л. червен пипер
1 с.л. брашно
100 мл. доматен сок
1 ч.л. ронена чубрица
сол и черен пипер на вкус



          В загрятото олио запържете нарязания на едри кубчета пресен дроб докато промени цвета си и се запечата. Извадете го и на негово място сложете нарязания на едри кубчета лук /ако е необходимо добавете още малко мазнина/. Като се зачерви добавете и месото, също нарязано на едри кубчета. След като месото се зачерви поръсете с червения пипер, разбъркайте и долейте топла вода да го покрие. Варете на тих огън до готовност на месото. 10 мин преди да свалите от огъня добавете дроба, а към края на варенето - доматения сок, разбъркан с брашното. Посолете, добавете прясно смлян черен пипер на вкус и ронената чубрица.

    

       

14 коментара:

  1. Така обичам такава яхния ммммммммм...
    Твоята е станала супер...
    Прегръдки и хубава вечер !

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна идея е добавянето на дроб :)
    Твоята изглежда много апетитно!
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасно ястие, Мариетка!В това студено време с удоволствие бих я хапнала:)
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  4. Мммм - огладнях рано сутрин! Страхотна яхния. Не съм правила с черен дроб до сега, но ще опитам. Поздрави и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  5. Много вкусно - записвам си рецептата. У нас много обичаме такива яхнийки.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. .....и грабнете един комат топъл хлебец,в другата ръка вземете една люта чушка и елате ме вижте какво я правя аз тази гозба!
    Мариетка,греховно вкусна е!
    Ще се прави то се знае!
    Благодаря,рецептата е трепач!
    Снимките и подредбата на трапезата-също!
    Голяма майсторка си!

    ОтговорИзтриване
  7. ммммммммммммммммм изглежда страхотно и мен ми се дояде нещо такова вкусно и полезно :)

    ОтговорИзтриване
  8. Много интересна рецепта. Тамън се чудех какво ново да пробвам в кухнята, а в супермаркета продават свински дроб. Смятам да я изпробвам рецептата тъкмо за тази събота за гостите - мои много добри приятели, но малко претенциозни личности но храна. Смятам, че с това ще ги впечатля, само ще сменя името на ястието.

    ОтговорИзтриване
  9. Чудесна рецепта за месна яхнийка :) Благодаря ти за идеята! Честно казано свински черен дроб не съм яла, но сега със сигурност ще опитам. Само се чудя какво да добавя като гарнитура варен ориз или картофено пюре... ммм... в краен случай и от двете по малко.

    ОтговорИзтриване
  10. Много обичам яхния, тази специално рецепта вчера я направих и съм много доволна, доста добра идея и хубави продукти. Поздравления.

    ОтговорИзтриване
  11. Името звучи малко жестоко касапска яхния, но иначе е превъзходна поздравления.

    ОтговорИзтриване
  12. Тъкмо в хладилника имам черен дроб, който вече два дни се чудя на какво и как да го сготвя и много се радвам, че попаднах на тази рецепта. Звучи много добре , а и изглежда ужасно вкусно. Дано и при мен се получи така. Яхнийката си е типично домашно ястие, което ти напомня вкъщи където и да отидеш или където и да си поръчаш нещо подобно, от вкъщи няма по вкусна.И точно в комбинацията с топъл хляб или домашно направена погача ще бъде страхотно. Идеалната вечеря със семейството, дано често качвате рецептите на блога си.

    ОтговорИзтриване
  13. Доста апетитно изглежда от картинката направо ми се дояде и ми идва да си протегна ръката и да взема тази чиния хахахах благодаря за рецептата подробно сте я описали особено ....." След като месото се зачерви поръсете с червения пипер, разбъркайте и долейте топла вода да го покрие. Варете на тих огън до готовност на месото. 10 мин преди да свалите от огъня добавете дроба, а към края на варенето - доматения сок, разбъркан с брашното. Посолете, добавете прясно смлян черен пипер на вкус и ронената чубрица." хубаво е че пишете и горе долу колко врем ему трябва, понеже с това има леки затруднения.

    ОтговорИзтриване
  14. Доста притеснително ми звучи тази яхния- касапска хаха но пък в същото време като се замисля ние хората сме си касапи, колко много животни убиваме за да се изхраним.Много ви благодаря за вкусната рецепта, семейството ми определено ще я оцени и ще ме кара често да я готвя.Изглежда страхотно и това че има и булъонче в което може да се потопва малки парченца от погача е супер.С доматите ще се задуши идеално всичко и с подправките лично аз бих добавила и босилек понеже доста го обичаме и да поръся с магданоз за цвят в чинията.

    ОтговорИзтриване