Продукти:
1 глава карфиол
30 гр крпаве масло
3 яйца
100 мл прясно мляко
100 гр кашкавал
2 с.л. галета
сол и черен пипер на вкус
Измиите и накъсайте на розички главата карфиол. Кипнете вода в дълбока тенджера, посолете и изсипете карфиола. Варете 5 мин, отцедете.
Намажете дъното и стените на огнеупорен съд с маслото. Изсипете карфиола, овкусете със сол и черен пипер. Разбийте яйцата с млякото и залейте карфиола. Посипете с галетата и сложете в загрята фурна докато се зачерви . Посипете с настъргания кашкавал и върнете във фурната, за да се разтопи.
Сервирайте огретена топъл като основно ястие или като гарнитура към риба или месо.
Обожавам карфиол, но винаги съм го яла са туршия. Сега мисля да пробвам твоята рецепта, сигурна съм, че ще ми допадне :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и приятна вечер!
Тъкмо днес купих карфиол и се чудех как да го приготвя, благодаря за чудесната идея! Хубава вечер!
ОтговорИзтриванеМАРИЕТА, много апетитно изкушение и както имам една глава карфиол ще си го спретна.
ОтговорИзтриванеХубава и спокойна нощ!
Мариета,
ОтговорИзтриванеследващият ми карфиол ще е такъв:-) А и огретените са ми от любимите безмесни ястия:-)
Благодаря!
Страхотно вкусно и все още актуално за сезона ястие си поднесла,Мариетка!
ОтговорИзтриванеА при мен днес гастролира твоят кашник-невероятно вкусен е,благодаря за рецептата!
Имаш и споделена наградка,мила!
Сърдечен поздрав!
Благодаря ви, момичета, това е непретенциозно, но за сметка на това пък вкусно и здравословно ястие!
ОтговорИзтриванеЕликсирче, благодаря за наградата, мила, тези дни ще намина да си я получа!