събота, 16 април 2011 г.

Торта " Футболист"

          Вкъщи единствено съпругът ми гледа футболни мачове. И дори не мога да кажа, че е кой знае какъв голям фен. Така че дори и не съм си помисляла, че ще ми се наложи да правя футболна торта. Виж, при гледката на три чифта хипнотично вперени в екрана с профучаващите коли очи потръпвам, защото всеки момент очаквам да ми се поръча торта с болид от Формула 1.
         И ето, че когато Петя ми поръча торта за приятеля на сина й, който тренира футбол и е голям фен на два отбора - Левски и Рома, футболната торта "узря".
          Тъй като не можаха да решат на кой отбор е по-голям фен Данчо, аз пък  реших да съчетая нещата /тук ще се защитя, заявявайки, че категорично си нямам понятие какви са отношенията между феновете на двата клуба и окрилена от разстоянието помежду им, което ме защитава от евентуални посегателства предвид женското ми незнание/ смело "изтъках" едно синьо-червено шалче.







          За по-голяма достоверност попитах чичко Гугъл и така се появи фигурката футболист, облечена в абсолютно идентичен футболен екип на италианския Рома за сезон 2010/2011. Сега не ме питайте кой е спонсорът на отбора и с какво се занимава, само името му научих и това ми стига...





          Символът на Древния град и отбора - Вълчицата с Ромул и Рем също присъства на емблемата, макар и доста схематична, но с едно висящо по ръцете и краката ми извънредно любопитно хлапе това се получи. И без това по никакъв начин не успях да го склоня да остави неподвижна поне за 10 секунди футболната си топка, та да схвана подредбата на черно-белите пето- и шестоъгълници...добре, че има едни тортени вълшебници, които знаят всичко, та се сдобих с цяла математическа формула за изчисление на дължината на страните им.
         Та - смятах, делих, умножавах, чертах, трих, изрязвах шаблони, но се получи - формулата действа и тези страшни на пръв поглед кожени кръпки се напаснаха идеално.




         Тортата е с какови блатове, пухкав шоколадов крем и за разкош и малко разнообразие - нежен ванилов крем с цитрусов дъх.

         На финал - моето пожелание към рожденика е един ден наистина да стъпи на зеления терен в Рим и кой знае човек - може да е следващия N 6, вдигнал купата на Шампионската лига за Рома!

5 коментара:

  1. Мариета страхотна торта си направила - много ми хареса!!!

    Наваксвам пропуснатото и виждам, че си споделила сума ти вкусни и страшно красиве неща!!!

    "Останаха ми очите" и на кексчетата с нарциси - разкошни са!!!
    Сърдечен поздрав от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Мариета,тортата е много изпипана откъм детайлите,дори шевовете и ресните на шалчето са като истински!Голяма майсторка си,подчертавам за пореден път!Моите адмирации!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Тортата е страхотна! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  4. Много е хубава,топката е като истинска!

    ОтговорИзтриване
  5. Мария, радвам се, че моите последни нещица ти харесват.
    Еликсир, старая се да пресъздавам възможно най-точно всичко, за да е по-достоверна и истинска тортата, а и историята й...
    Р.Ангелова, Нели, благодаря!

    ОтговорИзтриване