вторник, 8 март 2011 г.

Честит празник! ...или моите сладки букетчета


         Международният ден на жената се празнува всяка година на 8 март. Това е ден за международно признание на икономическите, политическите и обществени постижения на жените.
Започнал като политическо събитие, празникът постепенно става част от културата на много страни (предимно Русия и страните от бившия Съветски блок). В някои страни денят губи политическата си окраска и става просто повод за мъжете да изразят своята симпатия и внимание към жените около тях (предимно колежки) - нещо като комбинация от западните празници Ден на майката и Свети Валентин. В други страни темата за политическите и човешки права на жените, отстоявани от ООН, са силно застъпени, и на политическата, и обществени борба на жените по света се гледа отговорно и с надежда.
                                                                       Източник

          Макар че се старая всеки ден да показвам уважението си към жените около мен , все пак този ден е повод да "облека" това уважение в цвят. Освен картичките и живите цветя, днес ще подаря и още едни, сладки букетчета:




С тях ще зарадвам, надявам се, учителките на големия ми син, персоналът в детската градина на малкия, педиатърката на децата, мои колежки и приятелки - жени и майки, даряващи обич и топлина не само на собствените си, но и на моите, на нашите деца.


С тези малки цветни градинки, макар и виртуално, искам да пожелая на вас, моите читателки, много здраве, щастие и успехи във всяко поприще! Нека обичта на децата ви, съпрузите и близките е ваше вдъхновение, с което да създавате около себе си красота!



Кексчетата са приготвени по тази рецепта, с добавка на шоколадови капки, декорацията е от моделираща маса.

9 коментара:

  1. Невероятни са!
    Честит 8 март!

    ОтговорИзтриване
  2. Честит празник!
    Изглеждат много вкусни :-)

    ОтговорИзтриване
  3. Мариета,честит празник!!Бъди здрава,обичана и все така отлична кулинарка!
    А букетчетата са невероятни-възхищавам се на търпението ти да направиш всяко едно малко цветче и да го аранжираш така красиво!

    ОтговорИзтриване
  4. Ле-лееееее, че красиво е при теб!!! Искам и аз букетче :)) като твоите!! Честити празник :)

    ОтговорИзтриване
  5. wow!Прелестни са!
    Честит празник:)

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря ви, търпение имам в повече, щом се занимавам с любими неща, ех, само денонощието да имаше поне 25 часа...

    ОтговорИзтриване
  7. Прелестни и много нежни!
    Честит празник!

    ОтговорИзтриване