събота, 1 февруари 2014 г.

Тиганици




За 12-15 броя /1-2 порции/* :
1 яйце
4 с.л. кисело мляко
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. сол
8 с.л. брашно

олио за пържене



         Разбъркайте содата в киселото мляко. Добавете яйцето, солта и брашното. Разбийте за кратко с миксер.
         Сгорещете мазнината в дълбок тиган, гребвайте с лъжица от сместа и изпържете тиганиците до златисто от двете страни.
         Сервирайте с мед, конфитюр, сирене или поръсене с пудра захар.




*Направете поне двойна доза ако искате да си хапнете с удоволствие.


Рецептата е на знаменитата певица от квартет Славей Светла Караджова, поместена в бр. 45/2013 г на в-к Всичко за семейството

8 коментара:

  1. Да си оближе човек пръстите... :) Чудесно предложение, Мариетка!
    Пожелавам ти преркасна вечер. :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много са ти красиви тиганичките! И аз правих, но в солен вариант. Поздрави, Ети и прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Мариета, любими са ни тези тиганици, а твоите са неустоими. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. При всички положения двойна доза! Много са вкусни, а и с тези капки медец! ...
    Успешна нова седмица, Мариета!

    ОтговорИзтриване
  5. Ети,кой не би се насладил на такава чудна и много вкусна закуска!Пак си поглезила момчетата!
    Прегръдка и хубава седмица,мила!

    ОтговорИзтриване
  6. Ох, че е апетитно при теб! И наминавам точно, когато ми пристъргва за следобедна закуска! За мен с пудра захар! :)
    Хубава вечер от мен, Ети :)

    ОтговорИзтриване
  7. Страхотно сполучлива рецепта и закуска! Благодаря ви.

    ОтговорИзтриване