събота, 1 февруари 2014 г.
Тиганици
За 12-15 броя /1-2 порции/* :
1 яйце
4 с.л. кисело мляко
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1/2 ч.л. сол
8 с.л. брашно
олио за пържене
Разбъркайте содата в киселото мляко. Добавете яйцето, солта и брашното. Разбийте за кратко с миксер.
Сгорещете мазнината в дълбок тиган, гребвайте с лъжица от сместа и изпържете тиганиците до златисто от двете страни.
Сервирайте с мед, конфитюр, сирене или поръсене с пудра захар.
*Направете поне двойна доза ако искате да си хапнете с удоволствие.
Рецептата е на знаменитата певица от квартет Славей Светла Караджова, поместена в бр. 45/2013 г на в-к Всичко за семейството
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Да си оближе човек пръстите... :) Чудесно предложение, Мариетка!
ОтговорИзтриванеПожелавам ти преркасна вечер. :)
Много са ти красиви тиганичките! И аз правих, но в солен вариант. Поздрави, Ети и прекрасна нова седмица!
ОтговорИзтриванеМариета, любими са ни тези тиганици, а твоите са неустоими. Поздрави!
ОтговорИзтриванеПри всички положения двойна доза! Много са вкусни, а и с тези капки медец! ...
ОтговорИзтриванеУспешна нова седмица, Мариета!
Невероятни са! :)
ОтговорИзтриванеЕти,кой не би се насладил на такава чудна и много вкусна закуска!Пак си поглезила момчетата!
ОтговорИзтриванеПрегръдка и хубава седмица,мила!
Ох, че е апетитно при теб! И наминавам точно, когато ми пристъргва за следобедна закуска! За мен с пудра захар! :)
ОтговорИзтриванеХубава вечер от мен, Ети :)
Страхотно сполучлива рецепта и закуска! Благодаря ви.
ОтговорИзтриване