събота, 22 февруари 2014 г.

Спанак с крем сирене и яйца на фурна

          Днес ви представям една от многото вкусни рецепти, които можете да откриете в едно мое много любимо кулинарно местенце - Храна за душата.
                                                Нели, благодаря за тази вкусотия!




Продукти:
4 яйца
800 г пресен /500 г бланширан замразен спанак/
60 г масло
2 скилидки чесън
200 г крем сирене*
2 пресни домата / или 1 ч.ч. отцедени от консерва/
сол и черен пипер на вкус




          В дълбок тиган разтопете маслото и пуснете нарязаните на тънки пластини скилидки чесън. Разбъркайте и добавете нарязания на ивици пресен спанак и 1-2 с.л. вода /ако ползвате замразен - оставете го малко да се размрази и тогава гответе/. Разбъркайте докато спанака омекне и добавете крем сиренето. Овкусете със сол и черен пипер.
         Намажете подходяща тава с масло и пресипете в нея спаначната смес. Заравнете и разпределете отгоре нарязаните на кубчета пресни домати или отцедените консервирани. С помощта на лъжица направете 4 плитки гнезда, в които счупете яйца. върху всяко сложите бучица масло. запечете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса до готовност на яйцата.
         Сервирайте ястието с лъжица кисело мляко.




* може да замените с извара

6 коментара:

  1. Колко красиво стои това ястие в тези приказни чинии! Много свежо и вкусно предложение! Прекрасна съботна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. На мига отива в графа любими :) Благодаря Мариетка!

    ОтговорИзтриване
  3. Не само изглежда, но наистина си е апетитно!
    Хубава нова седмица, Мариетка!

    ОтговорИзтриване
  4. И аз веднага си го отметнах за правене,Ети,а след твоите снимки съвсем ме подстрекаваш да побързам с реализацията!Наистина много съблазнителна рецепта!Прегръдка и хубава сряда!

    ОтговорИзтриване
  5. Това да изглежда красиво сготвен спанак си е постижение! А и вкусен ми се струва!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване