събота, 25 януари 2014 г.
Авокадо дип
Продукти:
2 броя авокадо
50 мл зехтин
50 мл олио
сока от половин лимон
сол на вкус
по желание - чесън на прах
Разрежете авокадото на две, със завъртане отделете половинките. Забийте нож в костилката и отново със завъртане я отстранете. С лъжица изгребете вътрешността. Сложете я в чашата на пасатор и пюрирайте. Добавете зехтина и продължете да пюрирате. Без да спирате пасатора добавете лимоновия сок и на порции - олиото - трябва да се получи пухкав и хомогенен дип. Овкусете и ако сметнете, че е нужно - добавете още лимонов сок или още зехтин.
Поднесете като предястие с препечен хляб или като добавка към печено месо.
За този вкусен дип отново благодаря на моята приятелка Диди.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Мариетка, чудесен е! И аз съм на същата вълна, скоро ще покажа. Да ви е сладко и хубав ден! :)
ОтговорИзтриванеОх .... това ми е любимо ... само не му добавям олио и чесън :)
ОтговорИзтриванеМного обичам авокадо и влагам къде ли не :) А маскиран в дип е единственият начин да накарам половинката да яде :) Напомняш да направя пак, че скоро не сме хапвали тази полезна вкусотия :)
ОтговорИзтриване