Мила Йоли,
нека усмивката никога не слиза от лицето ти,
нека искрящите пламъчета в очите не загасват,
нека ведрото ти и невероятно позитивно отношение към живота никога не изчезва!
Благодаря ти за невероятно вкусните и изтънчено поднесени рецепти,
за милите думи, които винаги намираш време да ни дариш,
за готовността винаги да помогнеш!
Бъди благословена!
Бъди благословена!
Една от любимите ни твои рецепти е моят принос към инициативата "На Йоли", с която всички ние, кулинарните блогъри, искаме да ти честитим празника.
Продукти за 8-10 броя:
2 яйца
250 мл прясно мляко
2 с.л. разтопено краве масло
220 г брашно
1/2 ч.л. сол
100 г едро настърган кашкавал
2 с.л. ситно нарязан пресен лук
1 с. л. нарязани пресни подправки по избор или 1 ч.л. сухи
Разбийте яйцата, прясното мляко и маслото. Добавете брашното и солта и внимателно разбъркайте, докато сместа стане гладка и без бучици. Добавете настъргания кашкавал и наситнените лук и подправки. Оставете за 30 мин в хладилник.
Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете в нея тава за мъфини с 8-12 гнезда да се загрее. Разсипете кашкавалената смес в горещите гнезда като ги пълните догоре. Върнете във фурната и изпечете докато кашкавалките бухнат и порозовеят приятно. Извадете ги от гнездата още топли.
Още вкусни рецепти с красиви снимки ви очакват във Вкусно с Йоли
Мариетка толкова са вкусни кашкавалките ти! Дори и без да ги опитам, с две ръце подкрепям. А последната снимка просто ме разтапя... :)
ОтговорИзтриванеХубав ден и честит празник на Йоли! :)
Мариетка, невероятни са! Толкова меки, въздушни, пухкави!
ОтговорИзтриванеПриятна вечер!
Чудни, пухкави кашкавалки!!! Жива и здрава да е Йоли и все така вдъхновена и вдъхновяваща! Поздрави!
ОтговорИзтриванеИ аз много й ги харесвам тези хлебчета на феята :) Толкова ароматни и пухкави се получават винаги :) Да ни е много здрава и щастлива Йоли и все така да ни "храни" с вкусотии :)
ОтговорИзтриванеУсмихнат уикенд ти желая, Ети :)
Невероятно вкусни и лесни за приготвяне!
Изтриване