1 охладено пиле /около 1,5 кг/
40 г краве масло
1 лимон
парче пресен джинджифил
сол, черен пипер
Оставете маслото на стайна температура за 1 час, за да омекне. Настържете кората на половинката лимон. Парче джинджифил с размер на лешник обелете и настържете на много ситно. Смесете добре маслото с лимоновата кора и джинджифила.
Измийте добре пилето и го подсушете с кърпа. С помощта на лъжица отлепете кожата от гърба и гърдите на пилето.
В получените джобове сложете масло и с притискане го разнесете навсякъде.
В коремната кухина поставете половин лимон, посолете пилето.
Увийте плътно пилето в два листа алуминиево фолио, сложете го в тава и изпечете за 1 час на 170 градуса. Отворете фолиото, полейте пилето с отделения сос и запечете до зачервяване.
Перфектно е изпечено - златиста коричка, сочно и крехко месо. :)
ОтговорИзтриванеОбичам аромата на джинджифил!
ОтговорИзтриванеПредставям си колко е апетитно!
Поздравления за идеята, Ети!
уаааууу, страхотно печено пиле!
ОтговорИзтриванеПредставям си и колко ароматно е.
Нямаш милост, Ети :) Мноооого вкусно понеделнишко начало :)
Не съм опитвала с джинджифил и това е ново предизвикателство!
ОтговорИзтриванеЩе ползвам и начина ти на отделяне на кожата на пилето! Все се чудех как може да стане по-лесно:)
Чудесна идея, Ети!
А,този номер с лъжицата не го знаех,ето,че освен,че се възхитих на убийственото пиленце и разкошни снимки почерпих много ценен опит от теб,Мариетка!
ОтговорИзтриванеПожелавам ти уютна и вкусна вечер!Прегръдки!
Много интересен начин за приготвяне. Ще го пробвам. Фен съм на пилешкото и джинджифила.
ОтговорИзтриванеАз го направих и да кажа честно,по-вкусно пиле не бях яла!
ОтговорИзтриване