400 г телешка рибица
50 мл олио
4 скилидки чесън
1 голяма глава червен лук
1 с.л. настърган пресен джинджифил
1 пакет /500 г/ замразени броколи
300 мл телешки бульон*
2 с.л. марината и сос Терияки на Kikkoman
1 с.л. натурално царевично нишесте
сусам за поръсване
Нарежете рибицата на ивички 7х2 см. Нарежете лука на полумесеци, счукайте скилидките чесън, обелете и настържете джинджифила.
Загрейте олиото в тигана и сложете месото. Задушете го 3-4 мин, като разбърквате непрекъснато. Добавете лука, чесъна и джинджифила, разбъркайте, за да се смесят с месото. Прибавете броколите, сосът терияки и бульона. Намалете котлона, похлупете тигана с капак и гответе 7-8 мин.
Разбъркайте нишестето с 2 с.л. вода, излейте получената кашичка в тигана и разбъркайте енергично за 1-2 мин.
Сервирайте топло, поръсвайки всяка порция със сусам.
*Тъй като не използвам инстантни бульони, а нямах приготвен натурален, добавих топла вода.
По идея на Съкровищница с класически готварски рецепти
Така апетитно изглежда! Крехко месце, броколите, семенцата - супер!
ОтговорИзтриванеЛека вечер и прегръдки!
Чудесна рецепта, Мариета! Много подканващо ме гледа от чинийката :) Поздрави и хубави почивни дни!
ОтговорИзтриванеВеликолепно ястие и съчетание,Мариетка,а и диетично!Много ми харесва,ще го приготвя непременно,но със свинско бон филе,защото крехко телешко намирам много рядко.
ОтговорИзтриванеПожелавам прекрасна вечер и прегръдка от мен! :)