Продукти:
1 домашен заек*
800 г пресни печурки
2 големи глави червен лук
1 морков
50 г краве масло
4 скилидки чесън
30 мл Терияки марината и сос Kikkoman
1 ч.л. соев сос лайт Kikkoman
по 1-2 щипки сушени розмарин и мащерка
Измийте много добре заека. Подсушете го. По желание го порционирайте. Подсушете го, полейте го с Терияки марината и сос Kikkoman и мариновайте месото за поне 2 часа в хладилник.
Измийте гъбите. По-едрите нарежете на половинки или четвъртинки, по-дребните оставете цели. Лука нарежете на едри полумесеци, морковът - на кубчета, чесъна - на пластинки.
Сложете в тиган маслото с гъбите и запържете за кратко -колкото гъбите да променят вкуса си. Добавете останалите зеленчуци, намалете огъня и оставете за 5 мин. Добавете соев сос лайт Kikkoman, овкусете с розмарин и мащерка и свалете от огъня.
В глинен гювеч /или йенски съд/ поставете месото заедно с маринатата. Покрийте с гъбите, налейте 100 мл вода и похлупете.
Изпечете за 1 ч 30 мин на 180 градуса.
*Може да използвате само задните бутчета ако заекът е по-голям.
Представям си колко е крехък така заека!
ОтговорИзтриванеЕти, обичам заешко, а с тези сосове
ОтговорИзтриванесъм сигурна, че е още по-вкусно!
Хубав уикенд!
Ети невероятна рецепта и с тези сосове които в момента са хит ще пробвам да приготвя и аз тази рецепта.
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Защо ми няма коментара тука:(
ОтговорИзтриване