Продукти за 4 порции:
4 телешки стека
50 мл зехтин
50 мл прясно изцеден лимонов сок
2 с.л. марината и сос Терияки Kikkoman
2 скилидки чесън
1 ч.л. захар
прясно смлян черен пипер на вкус
Пригответе маринатата - смесете зехтина, лимоновия сок, сосът Терияки, счукания чесън и захарта. В плитка тавичка подредете стековете, полейте ги с част от маринатата. Обърнете ги, полейте с останалата част и мариновайте 3 часа в хладилник, като ги обръщате от време на време.
Загрейте грил тиган /или скара/. Намажете леко със зехтин и поставете стековете. Печете на силен огън 5 мин. Намажете с маринатата, поръсете с черен пипер /ако обичате / и обърнете. Изпечете и другата страна за 5-6 мин, поливайки с маринатата.
Махнете стековете и оставете да изстинат за 10 мин. Разрежете ги напречно, като държите ножа под ъгъл 45 градуса.
Сервирайте със задушени зеленчуци или печени картофи.
Страхотен стек!
ОтговорИзтриванеИ видимо телешкото е сочно, Ети, поздравления!
Поздрави и спорна нова седмица!
Страхотно телешко ,с тази марината си представям колко крехко е станало!
ОтговорИзтриванеТака хубаво си го поднесла с тези зеленчуци ,супер!
Прегръщам те!
Прекрасен крехък стек и много вкусни зеленчуци!
ОтговорИзтриванеПриятна вечер!