неделя, 13 януари 2013 г.

Маринован телешки стек





Продукти за 4 порции:
4 телешки стека
50 мл зехтин
50 мл прясно изцеден лимонов сок
2 с.л. марината и сос Терияки  Kikkoman
2 скилидки чесън
1 ч.л. захар
прясно смлян черен пипер на вкус



         Пригответе маринатата - смесете зехтина, лимоновия сок, сосът Терияки, счукания чесън и захарта. В плитка тавичка подредете стековете, полейте ги с част от маринатата. Обърнете ги, полейте с останалата част и мариновайте 3 часа в хладилник,  като ги обръщате от време на време.
         Загрейте грил тиган /или скара/. Намажете леко със зехтин и поставете стековете. Печете на силен огън 5 мин. Намажете с маринатата, поръсете с черен пипер /ако обичате / и обърнете. Изпечете и другата страна за 5-6 мин, поливайки с маринатата.
         Махнете стековете и оставете да изстинат за 10 мин. Разрежете ги напречно, като държите ножа под ъгъл 45 градуса.
          Сервирайте със задушени зеленчуци или печени картофи.



3 коментара:

  1. Страхотен стек!
    И видимо телешкото е сочно, Ети, поздравления!
    Поздрави и спорна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотно телешко ,с тази марината си представям колко крехко е станало!
    Така хубаво си го поднесла с тези зеленчуци ,супер!
    Прегръщам те!

    ОтговорИзтриване
  3. Прекрасен крехък стек и много вкусни зеленчуци!
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване