Няма защо да съжалявам за дългите години отлагане, защото ще наваксам много бързо - ябълки, круши, дюли, орехи има в изобилие, приготвя се бързо...с две думи - ако още не сте го опитали - не чакайте!
Роси, благодаря за насърчението!
За сухата смес:
1ч.ч. брашно
1ч.ч. грис
3/4-ти ч.ч. захар
1 бакпулвер
2 ч.л. канела
1 ванилия
Плодова смес:
2 големи сочни ябълки
2 круши
1 дюля
1 ч.л. канела
1/4 ч.ч. захар*
Смес от краве масло и олио, равна на 120 мл /може да е само една от двете мазнини/
едро нарязани орехи /около 3/4-ти ч.ч. или колкото обичате/
пудра захар за поръсване
В купа смесете и разбъркайте добре всички сухи съставки. Плодовете измийте, почистете от семенниците и настържете на едро ренде /аз не ги беля. Добавете канелата, захарта и есенцията, разбъркайте.
Разтопете маслото и добавете олио до общо количество 120 мл
Застелете с хартия за печене малка тавичка /квадратна - 22х22 см, за да се получи по-висок сладкиш. За по-голям може да увеличите продуктите пропорционално/.
Намажете с масло съвсем леко хартията в тавичката и посипете равен слой от сухата смес. Покрийте я с плодовата/ отцедения от плодовете сок също разпределете върху сухата смес/. Отново покрийте със суха смес, поръсете с щедро количество орехи и полейте с част от мазнината. Редувайте пластове в този ред. Завършете със суха смес, посипете с орехи и последната мазнина.
Изпечете сладкиша в предварително загрята до 170 градуса фурна за около 25-30 мин - докато изглежда стегнат на вид. Извадете, оставете да се охлади. Поръсете с пудра захар и нарежете на парчета.
* Ако сметнете, че плодовете са достатъчно сладки може да я пропуснете
Чедесно изглежда. Браво :)
ОтговорИзтриванеПрекрасен сладкиш!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеНе съм го опитвала, признавам си Мариета:) обаче като гледам това което ни показваш , няма да отлагам това за дълго!Срашно апетитни фотоси си направила!
ОтговорИзтриванеЧестит ден на народните будители и ползотворен ден имаш от мен!
Време е да го опиташ, мила, наистина си струва!
ИзтриванеЧестит празник и на теб!
Прекрасни снимки(втората ми е фаворит) и презентация! Имам една рецепта от мама за сладкиш с грис и ябълки, които могат да се заменят и с тиква, и е много любим вкъщи. Непременно ще опитам и този вариант. Поздрави, Мари!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Нели! От майстор с фотоапарата като теб похвалите звучат прекрасно! Ще се радвам ако този вариант на сладкиша ти хареса, а аз пък ще опитам с тиква.
ИзтриванеХубав, макар и дъждовен, да е денят ти!
Hayırlı günler, ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
ОтговорИзтриванеSaygılar.
Teşekkürler!
ИзтриванеХайде още едно насърчение за този сладкиш :)))
ОтговорИзтриванеГледах го при Роси, а още не съм го направила. Сега и при теб. Чудесно изглежда, Ети!
Благодаря и на теб за препоръката :)
Поздрави и хубави, дано по-слънчеви почивни дни!
ПП: Честит празник на теб!
Ами време е да го направиш - може пък и да ви хареса :))
ИзтриванеЧестит празник и на теб, много мило!
Хубав и усмихнат ден ти пожелавам, Пепи!
Мариетка,и на мен ми харсва това сладкишче-ще взема да си направя.Изглежда толкова вкусно...
ОтговорИзтриванеПриятна вечер!
Ети, Честит Празник!
ОтговорИзтриванеА това сочно изкушение при теб изглежда чудесно!
Поздрави и хубаво настроение!
Ети, чудесно си поднесла този изкусителен и лесен сладкиш!
ОтговорИзтриванеПоздравления за прекрасните снимки!
Удивително вкусен се е получил,скъпа!Аз ти благодаря за доверието и че намина да споделиш отзиви!Изглежда повече от прекрасно и е видимо много сочен!А дюлите са внесли и още един тон колорит и един дъх аромат!
ОтговорИзтриванеСамо дето го избягвахме толкова време,а?А той си заслужавал определено.
Но ще наваксаме пропуска,нали?
Пожелавам на цялото семейство много хубава неделя!
Прегръдка!