неделя, 4 ноември 2012 г.
Печено пиле с картофи
Продукти:
1 пиле/ 2-4 бутчета/
4-5 големи картофа
За маринатата:
1 с.л. сладък червен пипер
1 с.л. суха мащерка
4-5 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
Измийте, ако желаете - обелете картофите и ги подсушете добре. Нарежете на резени и поставете на един ред в покрита с хартия за печене тава. смесете продуктите за маринатата и с чекта намажете картофите. Изпечете ги в предварително загрята до 200 градуса фурна на горно ниво.
С останалите подправки добре намажете пилето, разрязано на две половини. поставете в тава и изпечете за 30 мин.
Източник: Дона Хей, сп. GoodFood, бр. 71/2012 г
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много добро предложение....Чудно пиленце,Мариетка!
ОтговорИзтриванеФантазия, разкошно и много фотогенична пиле с картофки:)
ОтговорИзтриванеМариета, и аз го правих това вкусно пиленце с картофи на Дона Хей. Наистина времето за печене се съкращава на половина с този метод, а картофките са хрупкави отвън и меки отвътре. Обожавам Дона Хей и нейните бързи, лесни и вкусни рецепти!
ОтговорИзтриванеКaртофките и пилето се пекат отделно. Така ли?
ИзтриванеДа, точно така - пекат се отделно.
ИзтриванеИзглежда невероятно изкушаващо! Вкусно, а и снимките ти са просто прелест, Мариета!
ОтговорИзтриванеСърдечен поздрав!
Представям си какъв аромат им придава мащерката,мммм!Чудни бутчета,Ети!
ОтговорИзтриванеИ много красноречива снимка!
Прегръдка изпращам от сърце!
Толкова апетитно изглежда с тази препечена коричка! Вкусно!
ОтговорИзтриванеНа мен картофите ми станаха доста сухи. Може би трябваше да ги нарежа на по-дебели парченца, не знам. Пиленцето обаче беше мммммм... :)
ОтговорИзтриване