неделя, 4 ноември 2012 г.

Печено пиле с картофи




Продукти:
1 пиле/ 2-4 бутчета/
4-5 големи картофа

За маринатата:
1 с.л. сладък червен пипер
1 с.л. суха мащерка
4-5 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус





          Измийте, ако желаете - обелете картофите и ги подсушете добре. Нарежете на резени и поставете на един ред в покрита с хартия за печене тава. смесете продуктите за маринатата и с чекта намажете картофите. Изпечете ги в предварително загрята до 200 градуса фурна на горно ниво.
           С останалите подправки добре намажете пилето, разрязано на две половини. поставете в тава и изпечете за 30 мин.




Източник: Дона Хей, сп. GoodFood, бр. 71/2012 г

9 коментара:

  1. Много добро предложение....Чудно пиленце,Мариетка!

    ОтговорИзтриване
  2. Фантазия, разкошно и много фотогенична пиле с картофки:)

    ОтговорИзтриване
  3. Мариета, и аз го правих това вкусно пиленце с картофи на Дона Хей. Наистина времето за печене се съкращава на половина с този метод, а картофките са хрупкави отвън и меки отвътре. Обожавам Дона Хей и нейните бързи, лесни и вкусни рецепти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кaртофките и пилето се пекат отделно. Така ли?

      Изтриване
    2. Да, точно така - пекат се отделно.

      Изтриване
  4. Изглежда невероятно изкушаващо! Вкусно, а и снимките ти са просто прелест, Мариета!
    Сърдечен поздрав!

    ОтговорИзтриване
  5. Представям си какъв аромат им придава мащерката,мммм!Чудни бутчета,Ети!
    И много красноречива снимка!
    Прегръдка изпращам от сърце!

    ОтговорИзтриване
  6. Толкова апетитно изглежда с тази препечена коричка! Вкусно!

    ОтговорИзтриване
  7. На мен картофите ми станаха доста сухи. Може би трябваше да ги нарежа на по-дебели парченца, не знам. Пиленцето обаче беше мммммм... :)

    ОтговорИзтриване