неделя, 20 ноември 2011 г.

Крем Ванилия


Продукти за 4 порции:
500 мл прясно мляко
60 гр захар
3 яйца
2 с.л. брашно
2 с.л. натурално /царевично/ нишесте
2 ванилии




         Разбите яйцата със захарта на пухкав крем. Смесете нишестето и брашното и с част от млякото го разбъркайте на гладка кашица. Прецедете и изсипете при останалото мляко. Ароматизирайте го с ванилиите. Излейте млякото при яйчената смес. Сложете съда на огъня и бъркайте непрекъснато до сгъстяване. Ако се опасявате, че кремът ви ще загори - варете на водна баня.
          Охладете крема като разбърквате периодично, за да не хване коричка.



          Кремът е подходящ както за непосредствена консумация, така и за пълнеж на еклери, понички, тарталети или торти.

7 коментара:

  1. Много нежна снимка!
    А крем-ванилия е класика, едва ли имя някой да не го обича!

    Поздрави и хубав празничен ден утре!

    ОтговорИзтриване
  2. И това го обичам;-)
    И нямам време да пълня нищо с него, хапвам го веднага;-)
    Снимките са много хубави!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотен крем и страхотни снимки!Една истинска феерия в бяло!Много стилно и много нежно!

    Спорна нова седмица ти пожелавам,Мариетка!

    ОтговорИзтриване
  4. Пеп-чо, Траяна, да, класика, ама вкусна...
    Мъх, разсмя ме рано сутринта!
    Еликсирче, благодаря ти, както винаги намираш мила дума!
    Успешна нова седмица и на вас, момичета!

    ОтговорИзтриване
  5. Класиката ще е вечна, а под твоите ръце изглежда толкова красив и изумително вкусен този крем, Мариета! Поздрави с пожелания за успешна нова седмица! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Последната снимка е страхотна! А и от кремчето няма да откажа -ей така с лъжичката, или най-много в някой еклер :)
    Поздрави и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване