събота, 26 март 2011 г.

Рицарска торта

          Всичко започна преди почти 5 години...

         Това жените, сме много суетни същества, ще знаете. Способни сме на  всичко, само и само да се харесаме не само на околните, но най-вече в собствените си очи. Да флиртуваме с огледалото е една от основните ни цели и обикновено я преследваме с всички средства и докрай.
         Преди 5 години няколко дами с подобна цел превърнахме грижата за визията си не в тегоба, а в приятно и  преди всичко ползотворно сътрудничество. Постепенно темата, събрала ни във виртуалното пространство, се превърна в любимото ни местенце. Сутрин си пиехме кафето пред компютъра, споделяхме плановете си, търсехме помощ и подкрепа, пожелавахме си успех. Неусетно се сближихме толкова, че без да сме се виждали наживо , вече се познавахме и усещахме. Вече бяхме толкова близки, че дори най-съкровените ни тайни първо споделяхме там, в нашата си темичка. На всеки паднал духом подавахме ръка, за да стане и продължи напред, като истински рицари. Така съвсем естествено се появи онова "Рицарки на бялото кантарче", което с гордост носи днес всяка една от нас.
        Малкият ми син беше заченат, износен и "роден" в тази тема - той беше нашето първо малко Рицарче. Вече имаме няколко и както е тръгнало не само ще порастнат, но и ще ги изучим, оженим, че и внуци ще дочакаме заедно. И не защото не сме постигнали перфектната визия, а защото сме свързани завинаги - в силно, искрено и истинско приятелство.
        
          Рицарките сме голяма сила. Казвала съм това много пъти, но по-важното е, че и съм го усещала. Когато ми е било най-трудно, сякаш ангелски криле ме обгръщаха и аз знаех, че те, моите приятелки, са до мен, че ми подават ръка да изляза от дупката, че ме понасят на ръце през изпитанията. Сигурна съм, че всяка една от нас, когато е имала нужда, е усещала същото...
        
         Поредната Рицарска среща. И торта за нея, естествено.






          Не се учудвайте нито на показанията на бялото кантарче, нито на китката магданоз - наши, стари си закачки, мили, но емблематични спомени...и тъй като всеки един режим позволява отвреме навреме парченце черен шоколад, тортата е "режимна" - и как не, с 800 грама  черен шоколад ...


  



          Хайде, стига толкова. Време е да тръгвам. Чакат ме моите спътници, моите верни приятели. Тези, които могат да влязат там, където друг не може, за да са до теб в тежък миг; тези, които с часове могат да разговарят с теб, докато намериш покой за изтерзаната си душа, тези, които първи научават моите радости и болки...тази вечер ще мога да им благодаря за всичко това лично и да им напомня част от нашата приказка -

                                                        "Аз успях! Можеш и ти!"
















10 коментара:

  1. Поздравления за идеята и перфектното изпълнение, Мариета!
    Хубава празнична вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна торта и вълнуващ разказ!

    ОтговорИзтриване
  3. Приятелство, като това е едно от най-ценните неща!
    Пожелавам ви да ви свързва толкова много години, че наистина внуци да жените заедно :)
    Прекрасна торта :)
    Сърдечен поздрав!

    ОтговорИзтриване
  4. Мариета, развълнуваха ме думите ти - колко позитивни емоции и светли чувства се усещат в тях! А тортата ти ме развесели - и магданоза ли направи от моделираща маса?:) Приятелството ви заслужава тази красива торта! Забавлявайте се!

    ОтговорИзтриване
  5. Мариета,тортата ти е отново много сполучлива,но разказът ти е невероятно увлекателен и интересен!
    Наистина е много тонизиращо,когато има с кого да споделиш и хубаво,и лошо!
    Поздрави на теб и останалите дами-рицарки!

    ОтговорИзтриване
  6. Така е, момичета, истинските приятели са най-голямата ни опора в живота!
    Лети, непременно ще сме заедно, а сватбените им торти ще са от мен.
    Гуинет, не, магданозът си е истински, с него закачката ни е много стара...
    Еликсир, благодаря за поздравите!
    Хубава вечер и успешна седмица на всички!

    ОтговорИзтриване
  7. Мариета, страхотна торта за прекрасен повод! Приятелството е нещо изключително ценно, пожелавам ви да остане здраво още дълги години! Поздрави на теб и на другите рицарки!
    Хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  8. Много специален повод :) и много специална торта, Мариета!!! Перфектна!!

    ОтговорИзтриване
  9. Мариети, поздравления и тук! Тортата е невероятна, още по- невероятен е твоят разказ! Бъди жива и здрава, все така силна и борбена! Макар, че съм от най- несериозните рицарки и рядко пиша /и още по- рядко- отслабвам в темата/ искрено се радвам, че я има- нея- Темата, и теб- човек, който чувствам като много, много специален приятел! :)

    ОтговорИзтриване
  10. Мира, Мина, благодаря ви!
    Ели, ти също си много специална за мен - както всяка една Рицарка!
    Обичам ви!

    ОтговорИзтриване