Продукти:
300 гр натурален шоколад
50 гр краве масло
2 яйца
60 гр пудра захар
70 гр едро нарязани орехови ядки
70 гр брашно
1 ампула есенция ром
какао за поръсване
Разтопете шоколада с маслото на водна баня. Охладете леко и добавете яйцата едно по едно като разбърквате с миксер. Към шоколадовата смес последователно добавете пудрата захар, орехите и брашното. Ароматизирайте с рома.
Изсипете в малка по размер форма /кръгла - с диаметър 22 см или квадратна - 20-22 см/ върху хартия за печене.
Сложете в незагрята фурна и печете около 30 мин - когато е готов, браунисът се напуква леко отгоре, но във вътрешността си е леко влажен, плътен и сочен.
Охладете, наръсете с какао и нарежете на квадрати.
Привет Мариета:) Не мога да не го опитам, Точно това ми се хапва в момента:)много е хубаво, че маслото не е много:)Ако знаеш как ми услади деня:)
ОтговорИзтриванеусмихнат поздрав приеми от мен:)
О, изглежда просто божествено! Точно като за шокохолици като мен :-)
ОтговорИзтриванеМариета, това ще се пробва... изглежда превъзходно... както и всичките ти други неща!
ОтговорИзтриванеМариета, браунисът изглежда страхотно! Много шоколадов, точно по мой вкус :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубави почивни дни!
Даммм, много шоколадов е...всъщност - беше:)
ОтговорИзтриванеЯсно е, пак ще се прави.
Хубав уикенд и на вас!
Единственото нещо по хубаво от много шоколад е ;) още повече шоколад, както би казал Мечо Пух... И това шоколадово съвършенство, което си сътворила, е просто неустоимо!!!
ОтговорИзтриванеДа, "Колкото повече - толкова повече", Мечо Пух си знае работата...а за да е мир вкъщи следващия път ще се прави двойна доза...
ОтговорИзтриванеММММММ страна страшно! Благодаря ти!!!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ти е харесал, Петя!
ОтговорИзтриванеХубав ден!