четвъртък, 24 февруари 2011 г.

Много шоколадов браунис :)

Продукти:                                              
 300 гр натурален шоколад
50 гр краве масло
2 яйца
60 гр пудра захар
70 гр едро нарязани орехови ядки
70 гр брашно
1 ампула есенция ром

какао за поръсване

Разтопете шоколада с маслото на водна баня. Охладете леко и добавете яйцата едно по едно като разбърквате с миксер. Към шоколадовата смес последователно добавете пудрата захар, орехите и брашното. Ароматизирайте с рома.
Изсипете в малка по размер форма /кръгла - с диаметър 22 см или квадратна - 20-22 см/ върху хартия за печене.

Сложете в незагрята фурна и печете около 30 мин - когато е готов, браунисът се напуква леко отгоре, но във вътрешността си е леко влажен, плътен и сочен.
Охладете, наръсете с какао и нарежете на квадрати.











9 коментара:

  1. Привет Мариета:) Не мога да не го опитам, Точно това ми се хапва в момента:)много е хубаво, че маслото не е много:)Ако знаеш как ми услади деня:)
    усмихнат поздрав приеми от мен:)

    ОтговорИзтриване
  2. О, изглежда просто божествено! Точно като за шокохолици като мен :-)

    ОтговорИзтриване
  3. Мариета, това ще се пробва... изглежда превъзходно... както и всичките ти други неща!

    ОтговорИзтриване
  4. Мариета, браунисът изглежда страхотно! Много шоколадов, точно по мой вкус :)
    Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  5. Даммм, много шоколадов е...всъщност - беше:)
    Ясно е, пак ще се прави.
    Хубав уикенд и на вас!

    ОтговорИзтриване
  6. Единственото нещо по хубаво от много шоколад е ;) още повече шоколад, както би казал Мечо Пух... И това шоколадово съвършенство, което си сътворила, е просто неустоимо!!!

    ОтговорИзтриване
  7. Да, "Колкото повече - толкова повече", Мечо Пух си знае работата...а за да е мир вкъщи следващия път ще се прави двойна доза...

    ОтговорИзтриване
  8. ММММММ страна страшно! Благодаря ти!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Радвам се, че ти е харесал, Петя!
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване