Продукти за 25 бр.:
1 пакет какаови бисквити /180 гр/
50 гр краве засло
50 гр пудра захар
100 гр натурален шоколад
70 гр ситно нарязани орехови ядки
1 ампула есенция ром
За глазурата:
100 гр натурален шоколад
20 гр краве масло
В блендер смелете бисквитите. Добавете ореховите ядки, захарта, настърганият на едро ренде шоколад, разтопеното масло и есенцията. Размесете с ръка добре, за да се получи тесто /ако е необходимо - добавяйте по малко топла вода/.
С намокрени ръце оформете топчета с големината на орех и охладете в хладилник за час.
За глазурата разтопете шоколада и маслото на водна баня. Потопете всеки бонбон в шоколадовата глазура или го залейте с помощта на лъжичка. Оставете на хладно докато глазурата се втвърди.
Неустоими! А украсени са малки бижута! :-)
ОтговорИзтриванеФантазия! Майка ми правеше преди такива топки, но без глазурата. Овалваше ги само в кокос.
ОтговорИзтриванеТвоите са съвършени!
Хубава вечер
Милена, Ани, благодаря ви!
ОтговорИзтриванеУаууу, невероятно добре изглеждат!
ОтговорИзтриванеDSdiva, и са вкусни при това:)...
ОтговорИзтриванеВземам си едничка.....не мога да устоя!Изглеждат неустоимо вкусно!Поздрави!
ОтговорИзтриванеА тия бижута :) са уникално готини!!! Вече съм обещала вкъщи да ги правя :)
ОтговорИзтриванеНаправих същите бонбони - станаха превъзходни! Само че аз сложих малко повечко бисквитки и ми излязоха 60 бонбона :)
ОтговорИзтриванеРадвам се, че са ви харесали!
ОтговорИзтриванеСлънчев ден!
тези дори ги правих... никоя диета не може да им устои
ОтговорИзтриванеСолчице, те, диетите, нямат нищо против от време на време да си почиват, нали!
ОтговорИзтриване