сряда, 23 февруари 2011 г.

Бонбони с бисквити, шоколад и орехи

Продукти за 25 бр.:
1 пакет какаови бисквити /180 гр/
50 гр краве засло
50 гр пудра захар
100 гр натурален шоколад
70 гр ситно нарязани орехови ядки
1 ампула есенция ром

За глазурата:
100 гр натурален шоколад
20 гр краве масло

В блендер смелете бисквитите. Добавете ореховите ядки, захарта, настърганият на едро ренде шоколад, разтопеното масло и есенцията. Размесете с ръка добре, за да се получи тесто /ако е необходимо - добавяйте по малко топла вода/.


С намокрени ръце оформете топчета с големината на орех и охладете в хладилник за час.
За глазурата разтопете шоколада и маслото на водна баня. Потопете всеки бонбон в шоколадовата глазура или го залейте с помощта на лъжичка. Оставете на хладно докато глазурата се втвърди.





11 коментара:

  1. Неустоими! А украсени са малки бижута! :-)

    ОтговорИзтриване
  2. Фантазия! Майка ми правеше преди такива топки, но без глазурата. Овалваше ги само в кокос.
    Твоите са съвършени!
    Хубава вечер

    ОтговорИзтриване
  3. Уаууу, невероятно добре изглеждат!

    ОтговорИзтриване
  4. Вземам си едничка.....не мога да устоя!Изглеждат неустоимо вкусно!Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. А тия бижута :) са уникално готини!!! Вече съм обещала вкъщи да ги правя :)

    ОтговорИзтриване
  6. Направих същите бонбони - станаха превъзходни! Само че аз сложих малко повечко бисквитки и ми излязоха 60 бонбона :)

    ОтговорИзтриване
  7. Радвам се, че са ви харесали!
    Слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
  8. тези дори ги правих... никоя диета не може да им устои

    ОтговорИзтриване
  9. Солчице, те, диетите, нямат нищо против от време на време да си почиват, нали!

    ОтговорИзтриване