събота, 19 февруари 2011 г.

Торта с кукла за кукла

Зимният период е много натоварен откъм празници за семейството ми.
Крак повлича майка ми, след нея - съпругът ми, после следва именният ден на баща ми, съпруга ми и малкия ми син, взети заедно, рожденият ден на баща ми, после идват Коледно - Новогодишните празници, рожденият ден на големият ми син, моят и на сестра ми, годишнина от годеж, рождения ден на племенницата и ... уморена от толкова празници и торти приключвам на 8-ми март.

Та на крачка от финала дойде ред на тортата за малката ми племенница.
Ще попитате "А какво търси тя в раздела Поръчкови торти ? ". Почти съм ви се обидила - знаете ли от кога ми е поръчана - още отпреди 3-4 месеца. И я поръчай не кой да е, а самата виновница за радостното събитие - моята сладка 2-годишна вече кукла.
Поръчката беше една от първите фрази, които произнесе правилно и съм много горда от този факт - "Ея паи тоута с кука" - превод /не в ефир:)/ - "Леля ще ми направи торта с кукла"
И понеже леля си има само едно такова съкровище - слуша и изпълнява.
Кукла - кукла. Добре. Идеята "узря" веднага - разкошна кукла Барби с още по-разкошна рокля с фусти, панделки, фльонги и всякакви подобни момичешки атрибути.
Тук ще вметна колко зажадняла беше за такъв род торта и играчка моята мъжкомайчина душа.
Такова животно, разбирайте кукла, вкъщи няма. Всякакви превозни средства, топки, войници, камиони, багери, пистолети, конструктори, писти и подобен род момчешки играчки има натрупани в кутии, кашони, гародероби и за срам и модел - нито една кукла.
 Реших да направя 2 в 1 -ще купя за подарък една красива Барби, ще  бучна горната част в тортата, после да си я мият и сглобяват.
Да, ама до преди две седмици, когато случайно влизайки в един магазин, направо зяпнах - на витрината прекрасна кукла, с дълги къдрици, пее и говори /при това на български и с детско гласче/ и не в типичния за този род изделия бонбоненорозов цвят - а стилна и красива, в кафяво кадифе и сладка барета. Не се стърпях и я купих на момента. Дотук добре. Обаче първоначалният тортен план пропадна. Нямаше как да не изпълня обаче тази толкова чакана от мен поръчка. Куклата ми искаше торта с кукла, щеше да я има. Ето я -  копие на истинската кукла, малката тортичка отпред закрива, но дори елечето си има същата панделка като на оригинала.




Опасявах се, че няма да се справя, но за пореден път се убеждавам, че когато правиш нещо с любов - то винаги се получава. Моделирането на миниатюрната кукличка /висока е едва 8 см/ ми отне  точно 1 час. Единствената разлика с истинската кукла е цветето на баретката, но тя е умишлена, като свързващ елемент с дизайна на тортата.









По желание на клиентите - какаови и ванилови блатове, шоколадов крем, ванилов крем с парченца сочни праскови.

10 коментара:

  1. Прекрасна е! И добре си направила, като си избягала от клишето с куклата Барби :) и в тортата и подаръка. Поздравления!
    Много здраве и радост и за малката рожденичка!

    ОтговорИзтриване
  2. Невероятна е!
    Чудесен подарък - и реалната кукла, и захарното копие, и красивата торта :) Виждам, че ще има едно щастливо малко момиченце :)
    Да е жива и здрава малката рожденичка, да расте щастлива и усмихната!
    Хубав уикенд, Мариета!

    ОтговорИзтриване
  3. Еос, Лети, благодаря ви!
    Истинската кукла вече е любимка, а захарната мама предвидливо прибра за скъп спомен...

    Приятна вечер и на вас!

    ОтговорИзтриване
  4. Мариета, много торти с кукли Барбита има; виж няма нищо случайно - намерила си хубавата кукла, направила си много по-ефектна и нежна торта с тази мъничката отгоре :)
    Прекрасна е!
    Малката госпожица сигурно е била много, много щастлива :) Много здраве и безгрижно детство и пожелавам!
    Поздрави и на щастливата леля :)

    ОтговорИзтриване
  5. Красива торта! След своя блог сега.
    Целувки!

    ОтговорИзтриване
  6. Прекрасна е. И аз се радвам честното да ти кажа че си избягала от клишето с Куклите Барби. Този замисъл е сто пъти по оригинален - а щом и рожденичката е доволна това е най- важното...

    ОтговорИзтриване
  7. Пеп-чо, Хриси, да, определено тортите-Барби са доста "поизтъркани" вече, наистина стана много по-добре с тази идея.
    Благодаря ви за пожеланията към малката принцеса!
    Ratita Golosa, надявам се блогът ми да ти хареса!

    ОтговорИзтриване
  8. Наистина прекрасна торта, Мариета!! Много оригинална е идеята ти с куклите :) не знам аз на коя от двете кукли бих се зарадвала повече, но най-вероятно бих била адски щастлива и заради двете!!!

    ОтговорИзтриване
  9. Благодаря ти, Мина!
    В интерес на истината рожденичката май се впечатли повече от истинската кукла, тортата някак мина на по-заден план...

    ОтговорИзтриване
  10. Мариета, чудна торта (и кукла)! Много е оригинална и страхотно изпипана! :) Да е жива и здрава малката рожденичка!
    Поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване