Продукти:
200 г череши
500 г извара
250 мл течна сладкарска сметана
150 мл прясно мляко
3 яйца
200 г захар
сокът на половин лимон
Отделете белтъците от жълтъците. Белтъците разбийте с щипка сол на сняг, а жълтъците - със захарта до побеляване. Пасирайте изварата на гладък крем и я добавете при жълтъците. Разбийте заедно, добавяйки сметаната, млякото и лимоновия сок. Внимателно добавете белтъчния сняг и почистените от костилките череши.
Изсипете сместа в намаслена и набрашнена правоъгълна форма за кекс. Заравнете и изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса 50 мин. Сладкишът е готов, когато се зачерви и средата му е стегната при разклащане. Извадете и охладете във формата. Обърнете в плато и сервирайте.
Източник: в-к Всичко за семейството, бр. 22/2013 г
Този сладкиш определено изглежда много вкусно. Интересно и изкусително предложение, Мариета.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Да, Гери, определено е много вкусен. Щом днес заварих съпруга си, който принципно не обича извара, старателно да изчегъртва остатъците от сладкиша/половин сладкиш беше останал :)/ от платото, значи става.
ИзтриванеХубава нова седмица ти пожелавам!
Това е моят сладкиш - извара и череши! Мариетка, благодаря за изкусителния десерт!
ОтговорИзтриванеСпокойна нощ!!
Радвам се, че ти харесва, Тили!
ИзтриванеСпорна нова седмица!
ИМАМ ВЪПРОС
ОтговорИзтриванеСМЕТАНАТА КОГАТО СЕ ДОБАВЯ РАЗБЪРКАНА ДО ГЪСТО ЛИ ДА БЪДЕ ИЛИ ТЕЧНА
Сметаната се добавя както е течна, няма нужда да се разбива.
ИзтриванеСпокойна вечер!
Мариета, сладкишът изглежда супер! Няма начин и вкусът му да не е такъв, още повече с любимите ми череши :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава нова седмица!
Как ще ми отива на кафенцето едно парченце от тази прелест! Разкошен е, Мариета! С пожелания за прекрасна нова седмица!
ОтговорИзтриванеТочно по моята част-толкова сочно,изварено вълшебство,Ети!Много красиви снимки си подготвила отново,мила!Прегръдка от мен!
ОтговорИзтриванеbra6no nqma li
ОтговорИзтриванеНе, не се слага брашно.
ИзтриванеХубав ден!