неделя, 8 юли 2012 г.

Баница за чревоугодници



           Видях е преди ден при Роси в много, много вкусния Кулинарен еликсир и днес вече я няма...нарекох я така, защото в тази баница всеки може да сложи това, което обича най-много. Уверявам ви, че студена, с чаша ледена бира,  е идеална  вечеря. Оригиналната рецепта може да видите при Роси, тя е направила и чудесни постъпкови снимки. Импровизирах с наличните си продукти - използвах извара вместо крема сирене, ролето замених с кашкавал и пушен врат, а топеното сирене направо го пропуснах.




Ето какво използвах аз:
1 пакет кори за баница /350 гр при мен/
2 яйца
200 гр обезмаслена извара
60 гр краве масло
300 гр пушен свински врат
400 гр кашкавал
1/2 тиквичка
2 домата
10-тина маслини без костилки
сол, пресен копър и босилек

          Разтопете маслото. Сложете лист хартия за печене в правоъгълна тава. Намажете леко с четка с разтопеното масло половината на една кора, прегънете на две. Сложете я в тавата. Така направете с още 2 кори. Разбийте яйцата с 2/3-ти от изварата, посолете леко и намажете с 2-3 с.л. от сместа корите. Наредете нарязаната на тънки колелца тиквичка, поръсете с малко настърган кашкавал и пресен копър. Поставете 2 прегънати по гореописания начин кори. Следва - яйчено-изварен крем и тънки резени пушен врат. Пак кори, крем, резени кашкавал и врат. Следват кори, крем резени домат, поръсени с половината от останалата извара /или сирене/, малко настърган кашкавал и сол на вкус. Завършете с кори, намажете ги обилно с масло и изпечете баницата за 20 мин в предварително загрята фурна на 160 градуса.
          Когато баницата е готова, извадете я и изключете фурната. Поръсете я обилно с останалия кашкавал, изварата, кръгчете маслини и наситнен пресен босилек. Върнете във фурната да се разтопи кашкавала.






***


Роси, отново благодаря за вкусните рецепти, които споделяш!

         

10 коментара:

  1. Хайде и ти сега. Малко ми беше при Роси да я гледам два дни, тъкмо се поотърсих, ти се появяваш с нова сила. Пардон, снимки.
    Чудесна баница, Ети!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ооо, Пепи,ти си герой - цели 2 дни...аз не успях да й устоя толкова...благодаря ти!
      Хубава неделна вечер ти желая!

      Изтриване
  2. Ети, напълно разбирам защо не издържа на изкушението :)
    И тук ще попреглъщам!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, и аз попреглътнах малко, пък взех, че си я направих - вкусотия голяма.
      Спокойна нощ ти желая!

      Изтриване
  3. Изкусителки, ще чака докато се захлади поне малко. Много оригинална и несъмнено вкусна! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ох, и аз го чакам това захлаждане, ама няма...
      Хубава вечер, Ева!

      Изтриване
  4. Много силно те прегръщам,скъпа и благодаря!
    За вкуса съм убедена,че е запомнящ се,а снимките са толкова красноречиви и апетитни!
    Най-мили поздрави от красив Пирин!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, аз ти благодаря за чудната рецепта - днес децата бутнаха настрани чиниите си и търсеха от баницата...явно утре пак ще правя.
      А на теб - прекрасна почивка в тази прекрасна планина!

      Изтриване
  5. Много, много хубаво предложение! Хубава седмица и много поводи за усмивки! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Дани, прекрасни дни ти желая и на теб!

      Изтриване