Продукти:
4 ч.ч. брашно
1 с.л. суха мая
1.л. сол
2 с.л. захар
2,5 ч.ч. топла вода
олио - за пържене и за намасляване на ръцете
пудра захар за поръсване
В дълбок съд смесете сухите съставки. Добавете водата и разбъркайте - получава се сравнително рядко и лепнещо тесто. Покрийте купата с фолио и оставете за една нощ в хладилника. На сутринта тестото ще е увеличило обема си 3-4 пъти. То е много лепкаво и шуплесто.
Загрейте мазнината за пърженето на мекиците. С обилно намаслени ръце откъсвайте по малко от тестото и оформете тънки мекици. Изпържете до зачервяване. Отцедете от излишната мазнина върху салфетка. Сервирайте мекиците топли, поръсени с пудра захар.
***
С благодарност към Танита за най-сполучливата рецепта за мекици!
Чудесни са, Мариета! В къщи всички много обичаме мекици, следващият път ще пробвам по тази рецепта! Поздрави и усмихната неделя! :))
ОтговорИзтриванеЕти, фантастични снимки :)
ОтговорИзтриванеНа мен ми е малко трудно оформянето,
но рецептата е чудесна!
Хубава неделя!
Пресягам се и аз за една,много вкусни ми изглеждат!
ОтговорИзтриванеЧудесни,слънчеви снимки!
Хубава неделя на цялото семейство,Мариетка!
Супер, много вкусни изглеждат!:)
ОтговорИзтриванеМариета, страхотни мекици! Веднага си грабвам една-две, че много обичам, но права изключително рядко.
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава нова седмица!
Мариета, мекиците са страхотни на вкус, а снимките ще предизвикат всеки интерес.
ОтговорИзтриванеОще миналата година изпробвах рецептата на Танита и се уверих в нейния успех.
С поздрав от кулата!
За тези мекици и аз знам,но все още не съм ги правила.Твоите са вкусни,нали-пона така изглеждат...
ОтговорИзтриванеХубав ден,Мариетка!
Страхотни мекички :) Поздрави!
ОтговорИзтриванеТези мекици съм ги правила и са страхотни.
ОтговорИзтриване