неделя, 10 юни 2012 г.
Ягодов мус с грис
Продукти за 6 порции:
300 гр пресни ягоди*
100 гр захар /или на вкус/
80 гр грис
Почистете и измийте добре ягодите. Пасирайте ги и долейте вода до 1 л. Прецедете течността, за да отстраните досадните семчици. Добавете захарта и сложете на огъня. Малко преди да заври изсипете на тънка струйка гриса и бъркайте енергично 10-12 мин до сгъстяване. Получава се сравнотелно рядък крем. Отстранете от огъня и охладете като разбърквате периодично, за да не се образува кора.
Поставете купата с ягодовия мус върху друга, по-голяма, пълна с вода и кубчета лед. Разбийте муса с миксер на високи обороти до получаване на пухкава, въздушна консистенция. При разбиването мусът изсветлява. Разсипете в чашки. По желание гарнирайте със сметана, цели ягодки или ягодов топинг.
Този бърз и същевременно много вкусен ягодов мус видях при Веси, в нейното вкусно и уютно местенце Сладко и солено.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Мариета,прекрасен мус много ми допадна рецептата.
ОтговорИзтриванеКак хубаво си го накиприла чак ми се дояде.:)
Хубав и прекрасен ден!
Благодаря, Здравче, хубав да е и твоят ден!
ИзтриванеМного лек и свеж десерт,прекрасно поднесен!
ОтговорИзтриванеПоздрави за чудесната идея!
Хубава вечер!
Благодаря, Мира, идеята е на Веси аз само я приложих:))
ИзтриванеСлънчев ден, мила!
Мариета, мусът ти изглежда чудесно! Много интересно лятно предложение :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава нова седмица!
Благодаря, Мира!
ИзтриванеНевероятно красиви,слънчеви снимки,Мариетка!
ОтговорИзтриванеИ чудесен,лек и свеж десерт!
С пожелание за хубава нова седмица и прегръдка от мен!
Благодаря, Роси, винаги си толкова мила!
ИзтриванеПрегръдки и от мен!
оо, страхотно, и красиво!
ОтговорИзтриванеРазкош, много вкусно и красиво!
ОтговорИзтриванеПрекрасна рецепта и много подходяща за децата, ще им я приготвя задължително!
ОтговорИзтриване