Продукти:
2-3 млади, крехки тиквички /около 500 гр/
2-3 скилидки чесън
сол вкус
100 мл зехтин екстра върджин
3 с. л. винен оцет
2 с. л. мед
пресен копър
смлян чер пипер
Измийте тиквичките. С помощта на уред за белене на картофи ги нарежете на тънки лентички по цялата дължина, без да ги белите. Посолете и оставете за 30 мин. Пригответе марината сато смесите зехтина, оцета, меда, ситно нарязания чесън, копър и черен пипер на вкус.
Съвсем внимателно отцедете от излишната течност тиквичките, залейте ги с маринатата и разбъркайте. Охладете ги поне 2 часа в хладилник.
***
Лабрекс, благодаря!
Мариета и аз съм фен на Лабрекс и тази салатка съм я правила хареса ни.
ОтговорИзтриванеТвоята е станала много апетитна.
Прегръдки!
Ама как си я накиприла самоооо,много свежо и красиво изглежда,а за вкуса имам идея,хареса ми!
ОтговорИзтриванеПрекрасен ден да имаш,скъпа!
Определено се изненадах от суровите тиквички, но пък така свежо изглежда салатката, че трябва да се опита :) Поздрави!
ОтговорИзтриванеУау! Първата снимка е страхотна! Много красиво си я подредила! Не съм пробвала сурови тиквички, въпреки, че ги срещам и в таратори и в салати, но твоето предложение ме изкуши на макс!
ОтговорИзтриванеВеднага щом я видях, реших да я направя.
ОтговорИзтриванеРезултатът наистина си струва. Чак да не очакваш нещо такова от обикновените тиквички. Дълго след това остава вкусът на...ягоди в устата.
Аз я направих с обикновено олио и наистина понася много чесън.
оо , това мн здравословно и диетично, ще го опитам
ОтговорИзтриванеСТРАХОТНА РЕЦЕПТА!БЛАГОДАРЯ,ЧЕ Я СПОДЕЛИХТЕ.
ОтговорИзтриване