сряда, 13 юни 2012 г.

Салата от тиквички на Лабрекс




Продукти:
2-3 млади, крехки тиквички /около 500 гр/
2-3 скилидки чесън
сол  вкус
100 мл зехтин екстра върджин
3 с. л. винен оцет
2 с. л. мед
пресен копър
смлян чер пипер

           Измийте тиквичките. С помощта на уред за белене на картофи ги нарежете на тънки лентички по цялата дължина, без да ги белите. Посолете и оставете за 30 мин. Пригответе марината сато смесите зехтина, оцета, меда, ситно нарязания чесън, копър и черен пипер на вкус.
          Съвсем внимателно отцедете от излишната течност тиквичките, залейте ги с маринатата и разбъркайте. Охладете ги поне 2 часа в хладилник.


***

 
          Тази свежа лятна салата е хит в нет пространството от няколко години, благодарение на една ненадмината майстор-кулинарка - Лабрекс. Няколко години подред отлагам да я опитам, отхвърляйки идеята за консумация на сурови тиквички. Е, има за какво да съжалявам...а вие не правете като мен, а просто Опитайте! Вкусно е!

Лабрекс, благодаря!



 

7 коментара:

  1. Мариета и аз съм фен на Лабрекс и тази салатка съм я правила хареса ни.
    Твоята е станала много апетитна.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Ама как си я накиприла самоооо,много свежо и красиво изглежда,а за вкуса имам идея,хареса ми!
    Прекрасен ден да имаш,скъпа!

    ОтговорИзтриване
  3. Определено се изненадах от суровите тиквички, но пък така свежо изглежда салатката, че трябва да се опита :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Уау! Първата снимка е страхотна! Много красиво си я подредила! Не съм пробвала сурови тиквички, въпреки, че ги срещам и в таратори и в салати, но твоето предложение ме изкуши на макс!

    ОтговорИзтриване
  5. Веднага щом я видях, реших да я направя.
    Резултатът наистина си струва. Чак да не очакваш нещо такова от обикновените тиквички. Дълго след това остава вкусът на...ягоди в устата.
    Аз я направих с обикновено олио и наистина понася много чесън.

    ОтговорИзтриване
  6. оо , това мн здравословно и диетично, ще го опитам

    ОтговорИзтриване
  7. Анонимен4 юли 2012 г., 20:02

    СТРАХОТНА РЕЦЕПТА!БЛАГОДАРЯ,ЧЕ Я СПОДЕЛИХТЕ.

    ОтговорИзтриване