Малкият ми син все още не яде кората на хляба. Глезанчо си ни е той, но това е друга тема:)) Омръзна ми хем да храня кучетата, хем да купувам пълните с Е-та и свръх солени кубети. Правила съм и друг път хлебни крутони, предимно като добавка към кремсупи. Сега обаче реших - поставих на кухненския плот една голяма купа и в нея събирам старателно отделените от малките пръстчета кори от филийките/начупвам ги на парченца веднага, защото като изсъхнат се трошат/. За 2-3 дни купата се пълни и оттам насетне е ясно - изсипвам в тава върху пекарска хартия, поръсвам със зехтин, шарена сол, сладък червен пипер и стрит сушен босилек и запичам в предварително загрята фурна докато се зачервят. И сервирам, спокойна за здравето на децата. Още повече, че и подправките, които използвам, са домашни, събрали в себе си силата на слънцето.
А вие може да овкусите по ваш избор - с чесън на прах, стрити босилек, чубрица или малко чер пипер.
Оха, виждам как и нашите корички ще се превърнат в тези хрупкави вкусни кубчета! Браво, Мариета! Поздрави!
ОтговорИзтриванехихих, нищо, че не съм Малчо, с удоволствие ще си взема от тези кубети.
ОтговорИзтриванеМного апетитно си ни поднесла, Ети :))
Много добре правиш,Мариетка,гледай колко са вкусни,ароматни и хрупкави!Със сигурност така не остават неизядени,нали?! :)
ОтговорИзтриванеУсмихнат ден!
Чудесна идея, Мариета,
ОтговорИзтриванехаресах и другите ти предложения -
за кексчета и сладолед, салата, мус, и още...
Очарована съм от бебешките сладки за Никола,
сърдечни поздрави и хубаво лято, Диана
Рецептата веднага бе употребена и мога само да приветствам идеята, станаха идеали!
ОтговорИзтриванеО, това са ми любими, от години. Още като тийнейджърка си правех такива, сега вече и като мезенце)) ето и моето предложение)) http://inagg.blogspot.com/2012/06/blog-post_1279.html
ОтговорИзтриванеМариета, много практична идея.
ОтговорИзтриванеОще тези почивни дни ще зарадвам моя тийн.
С пожелание за шарено лятно настроение.
Забравих да попитам нещо много важно. На колко градуса е нагрята фурната?
ОтговорИзтриванеСигурно вече ти е много късно, но все пак - на 160 градуса я загрявам обикновено.
ИзтриванеХубав ден, мила!