събота, 21 февруари 2015 г.

Пилешки филенца с терияки сос и зелен фасул с масло и чесън

          С удоволствие приемам  поредното отправено към мен предизвикателство от Кикоман и Бондюел и ви представям една изключително бърза, много вкусна и полезна рецепта.



Продукти:
500 г пилешки филенца
1 консерва нарязан зелен фасул
2 скилидки чесън
30 г краве масло
1 с.л. нарязан пресен копър
сол, черен пипер,Терияки сос Кикоман





          Загрейте грил тигана, поръсете го с няколко капки олио и изпечете филенцата за кратко от двете страни. Посолете и поръсете с прясно смлян черен пипер.
          В тиган разтопете маслото и добавете нарязаните наситно скилидки чесън. Разбъркайте енергично и добавете отцедения зелен фасул. Разбърквайте, докато течността се изпари. Дръпнете от огъня и добавете нарязания копър.
         Сервирайте филенцата, поляти с Терияки сос, и гарнитура от  чесновия фасул.



2 коментара:

  1. Леко и вкусно ястие!
    Успешна нова седмица1 Мариетка!

    ОтговорИзтриване
  2. Перфектна бърза вечеря с чудесни продукти!Поздрави с пожелание за хубава седмица,Ети!

    ОтговорИзтриване