неделя, 15 март 2015 г.
Шоколадов пудинг
Продукти:
500 мл прясно мляко
120 г захар + 3 с.л.
4 яйца
50 г брашно
125 г натурален шоколад
1 ванилия
1/2 ч.л. канела
Разтворете брашното в 100 мл от млякото. Прецедете, за да отстраните бучиците. В останалото мляко изсипете захарта и сложете на котлона. Бъркайте, докато захарта се разтопи. Прибавете ванилията, канелата, разтвореното в млякото брашно и начупения на парчета шоколад. Щом той се разтопи на тънка струйка налейте разбърканите с вилица жълтъци. Бъркайте до сгъстяване и дръпнете от огъня. Охладете.
Белтъците разбийте с 3-те с.л. захар на гъст сняг. Внимателно съединете с охладения пудинг, повдигайки сместа отгоре надолу с шпатула до хомогенизиране.
Намажете с масло дъното и стените на форма за печене. Пресипете сместа. Поставете в студена фурна и включете на 150 градуса. Печете 50 мин и изключете фурната. Оставете да се охлади в нея.
Обърнете пудинга в десертна чиния и поднесете, нарязан на парчета.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Никога не съм опитвала, но изглежда чудесно, Мариетка. ;)
ОтговорИзтриванеПоздрави!