събота, 1 март 2014 г.

Кифлички с халва



За тестото:
600 г брашно
10 г суха мая
300 мл топло мляко
150 мл олио
2 яйца /единия жълтък се отделя за намазване на кифличките/
2 ч.л. захар
1 ч.л. сол

Пълнеж:
180 г тахан халва

Програма "Тесто" за месене в хлебопекарна




          Ако ще месите на ръка пресейте брашното в дълбока и направете кладенче. В него изсипете топлото мляко, цялото яйце и другия белтък, захарта и олиото. По ръба на брашното сипете солта и маята. Замесете много меко тесто и оставете да втаса, покрито с кърпа.
          Втасалото тесто разделете на 6 равни части. Всяка разточете на кръг с диаметър 20 см и разрежете на 6 триъгълника. В широкия край на всеки триъгълник поставете парче от халвата / разтрошете го леко с пръсти/ и завийте кифлички. Подредете в тава върху хартия за печене, намажете с разбития с малко вода жълтък /може да поръсите и с малко захар/  и изпечете в загрята фурна на 180 градуса докато кифличките се надуят и се зачервят.




4 коментара:

  1. Коолко обичам халва, Мариетка, със сигурност една кифличка от тези ще ми се услади много! :) Чуднички са, да ви е сладко и на вас. Поздрави сърдечни! :)

    ОтговорИзтриване
  2. И четвъртинка орехче при халвата!
    Мариетка, чудни са!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Честита Баба Марта на патерици !! Много симпатични са ти се получили тези кифлички и са идеални за днешния ден . Дано всички хора ,от които си поискала прошка да си ти я дали. Приятна седмица . Прегръдки Иви !!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудни кифлички с прелестен загар! С пожелания за хубава вечер!

    ОтговорИзтриване