Продукти:
2 л сурово краве мляко
3 с.л. високомаслено кисело мляко
10 капки мая за сирене
1 равна с.л. сол„
Сварете прясното мляко. Охладете го до темепература за подквасване / като топнете кутрето си в млякото да можете да го задържите няколко секунди/. Разбъркайте киселото мляко в няколко лъжици от прясното и го добавете. По същия начин добавете маята, накрая сложете солта. Завийте с одеяло или дебел пуловер съда с млякото и го оставете за 2-3 часа. Пресипете в тензух и оставете да се отцеди за 12 ч /една нощ/. Получава се 700 - 800 г превъзходно крема сирене.
С огромни благодарности към Илиана от Щъркелово гнездо за споделената рецепта!
Чудесно е, Ети!
ОтговорИзтриванеИ аз го правих и много ни хареса :)
Поздрави!
Прекрасно е, Мариетка!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че се е харесало и на вас!
Не съм опитвала, но явно наистина си заслужава. Изглежда чудесно, Мариетка! :)
ОтговорИзтриванеМариетка, идеално е! Записах си го при Илиана, но си остана в записа! :) Добре ме подсети!
ОтговорИзтриванеЧестита пролет!
Ще изпробвам задължително рецептата, само да се добера до качествено прясно мляко. :)
ОтговорИзтриванеИ аз като Евето! Браво Мариетка!
ОтговорИзтриване