четвъртък, 20 март 2014 г.

Домашно крема сирене



 


Продукти:
2 л сурово краве мляко
3 с.л. високомаслено кисело мляко
10 капки мая за сирене
1 равна с.л. сол„





         Сварете прясното мляко. Охладете го до темепература за подквасване / като топнете кутрето си в млякото да можете да го задържите няколко секунди/. Разбъркайте киселото мляко в няколко лъжици от прясното и го добавете. По същия начин добавете маята, накрая сложете солта. Завийте с одеяло или дебел пуловер съда с млякото и го оставете за 2-3 часа. Пресипете в тензух и оставете да се отцеди за 12 ч /една нощ/. Получава се 700 - 800 г превъзходно крема сирене.

 
 
С огромни благодарности към Илиана от Щъркелово гнездо за споделената рецепта!

6 коментара:

  1. Чудесно е, Ети!
    И аз го правих и много ни хареса :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасно е, Мариетка!
    Радвам се, че се е харесало и на вас!

    ОтговорИзтриване
  3. Не съм опитвала, но явно наистина си заслужава. Изглежда чудесно, Мариетка! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Мариетка, идеално е! Записах си го при Илиана, но си остана в записа! :) Добре ме подсети!
    Честита пролет!

    ОтговорИзтриване
  5. Ще изпробвам задължително рецептата, само да се добера до качествено прясно мляко. :)

    ОтговорИзтриване
  6. И аз като Евето! Браво Мариетка!

    ОтговорИзтриване