неделя, 17 ноември 2013 г.

Обърнат кейк с круши



Продукти:
4-5 круши

60 г меко краве масло
80 г кристална захар

3 яйца
1ч.ч. захар
2/3 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. олио
2 - 2 1/2  ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 прах ванилия
1/2 ч.л. сух джинджифил

пудра захар за поръсване




          Обелете крушите, разрежете на две и почистете семенниците. Разрежете всяка половинка на още 3-4 парчета.
          Разбъркайте мекото масло със захарта и със сместа намажете застлана с хартия за печене правоъгълна тавичка 20х30 см. Подредете отгоре резенчетата круши.
          Пригответе кексова смес като разбиете до пухкав крем яйцата със захарта. Налейте млякото и олиото и разбъркайте за кратко. Пресейте брашното с бакпулвера, добавете го на порции и рабърквайте докато се усвои. Ароматизирайте с ванилията и джинджифила.
          Излейте кексовата смес върху крушите и изпечете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 40 мин.
          Извадете кейка от фурната, охладете за 5 мин и обърнете в подходящ поднос. Преди сервиране поръсете с пудра захар.


 

Източник: брошура на Кауфланд



          

4 коментара:

  1. Разкошен е, ети! Ще си позволя да си взема едно парче с кафето... Прекрасна нова седмица ти желая! ;)

    ОтговорИзтриване
  2. Чуден сладкиш,Ети!Сочен,ароматен,прекрасен за кафенцето!Прегръдка и успешна седмица,мила!

    ОтговорИзтриване
  3. Ети, много е сочен и нежен, сигурна съм и много вкусен. Чудесни снимки. Поздрави

    ОтговорИзтриване