Продукти:
4-5 круши
60 г меко краве масло
80 г кристална захар
3 яйца
1ч.ч. захар
2/3 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. олио
2 - 2 1/2 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
1 прах ванилия
1/2 ч.л. сух джинджифил
пудра захар за поръсване
Обелете крушите, разрежете на две и почистете семенниците. Разрежете всяка половинка на още 3-4 парчета.
Разбъркайте мекото масло със захарта и със сместа намажете застлана с хартия за печене правоъгълна тавичка 20х30 см. Подредете отгоре резенчетата круши.
Пригответе кексова смес като разбиете до пухкав крем яйцата със захарта. Налейте млякото и олиото и разбъркайте за кратко. Пресейте брашното с бакпулвера, добавете го на порции и рабърквайте докато се усвои. Ароматизирайте с ванилията и джинджифила.
Излейте кексовата смес върху крушите и изпечете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 40 мин.
Извадете кейка от фурната, охладете за 5 мин и обърнете в подходящ поднос. Преди сервиране поръсете с пудра захар.
Източник: брошура на Кауфланд
Разкошен е, ети! Ще си позволя да си взема едно парче с кафето... Прекрасна нова седмица ти желая! ;)
ОтговорИзтриванеЧуден сладкиш,Ети!Сочен,ароматен,прекрасен за кафенцето!Прегръдка и успешна седмица,мила!
ОтговорИзтриванеЕти, много е сочен и нежен, сигурна съм и много вкусен. Чудесни снимки. Поздрави
ОтговорИзтриванеaz si haresah mushkatoto
ОтговорИзтриване