четвъртък, 21 ноември 2013 г.
Сеченица
Сигурно аз съм последната, която прави тази вкусотия, и сама съм си виновна...
Продукти:
4 ч.ч. брашно
1/2 кубче жива мая
250 мл хладка вода
100 мл кисело мляко
3 ч.л. сол
60 г краве масло
250 г сирене
8 с.л. заквасена сметана
Пресейте брашното, натрошете в него маята и добавете солта. смесете млякото с водата и излейте в кладенче при брашното. Омесете тесто, разделете го на 10 топчета. Всяко разточете на кръг с големаната на длан. Намажете 5 кори обилно с разтопеното масло и похлупете с останалите 5.
Намаслете кръгла тава с диаметър 28-30 см. Разточете всяка от корите с големаната на тавата. Сложете кората в тавата, намажете я с 2 с.л. заквасена сметана и посипете натрошено сирене. Редувайте по този начин останалите кори. Последната намажете обилно с масло и нарежете сеченицата на квадрати. Оставете на топло за 30 мин да втаса и изпечете до зачелвяване в предварително загрята на 170 градуса фурна.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ети, прекрасна е станала!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Страхотно изглежда! Не съм я правила отдавна, добре че ме подсети, Мариетка :)
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ви се е усладила :)
Хубав петък!
А не, явно аз съм последната :) Но като гледам това изкушение се чудя дали да чакам да изгрее слънцето или да почвам от сега да го правя :) Вземам си едно "от-сечено" парченце и пожелавам прекрасна вечер!
ОтговорИзтриванеИзглежда много добре... Много обичам това изкушение, само името с което е популярно в моя край е попарник :)
ОтговорИзтриване