сряда, 13 ноември 2013 г.

Пухкави банички



Продукти:
1 пакет фини точени кори за баница /500 г/
125 г краве масло
4 яйца
250-300 гр сирене
300 г кисело мляко
50 г брашно
1 ч.л. бакпулвер




          За плънката разбийте с вилица яйцата, добавете киселото мляко и смесеното с бакпулвера брашно. Бъркайте докато получите гладък крем. Добавете и натрошеното сирене.
          Разтопете кравето масло. Памажете половината на лист кора с четка и прегънете на две. Отново намажете половината и пак прегънете - получавате дълга лента от 4 слоя кора. Намажете по цялата дължина 2 -3 с.л. от плънката и прегънете докато получите триъгълна баничка.
          Подредете баничките в тава върху хартия за печене, намажете с масло и изпечете в предварително загрята фурна до зачервяване. Извадете тавата, напръскайте леко с вода баничките и покрийте с кърпа, за да омекнат.




Рецептата е отново на моята приятелка Диди - благодаря!



6 коментара:

  1. И пухкави, и хрупкави, и вкусни! :) Най обичам точно така - баничка с чашка айрянче. Ще си открадна едничка утре за закуска, Мариетка, много хубави са се получили. :)
    Сърдечни поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни са, Ети!
    Аз ги навивам като пуричка от две слепени кори!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Невероятно апетитни и красиви са! Веднага ми се прииска да ги направя :)

    ОтговорИзтриване
  4. Ах,ти,ах,ти!Пак ще се правят банички под твое давление то се е видяло!Ама как иначе при тези невероятно изкушаващи снимки!Вече си представих как хрупат отвън,а вътре-меки и сочни!Прегръдка и хубави почивни дни на семейството,Ети!

    ОтговорИзтриване
  5. Мариета, при теб всичко е така ефирно с тези красиви дантели и толкова вкусно и ароматно и приканващите снимки.
    Поздравление!

    ОтговорИзтриване
  6. Ети,много ни се усладиха,благодаря за рецептата,скъпа!

    ОтговорИзтриване