петък, 1 ноември 2013 г.

Канелони с кайма и доматен сос

 
 
Продукти:    
1 кутия канелони /24 броя/
500 г прясно смляна кайма
4-5 скилидки чесън
3 с.л. зехтин
1 буркан /800 г/ белени домати
1 топка моцарела

краве масло за намасляване на тавата

сол, черен пипер и босилек на вкус



            Нарежете чесъна наситно и го запържете до златисто в зехтина. Добавете каймата и бъркайте енергично, докато стане на трохи. Овкусете и оставете да изстине.
           Намажете дъното и стените на подходяща тава с маслото. С малка лъжичка напълнете канелоните с каймата и ги наредете в тавата. Пасирайте доматите и залейте с получения доматен сос канелоните. Покрийте тавата с лист алуминиево фолио и изпечете за 40 мин на 180 градуса.
           Нарежете моцарелата на резени, поставете ви ги върху канелоните и върнете във фурната докато се разтопи.




3 коментара:

  1. И... да си оближеш пръстите! :) Чудно е, Мариетка, хубава вечер ти желая! :)

    ОтговорИзтриване
  2. НАистина да си оближеш пръстите :) толкова отблизичко си ги документирала :)
    Хубави почивни дни, Ети!

    ОтговорИзтриване
  3. Ммм,чак тук ми замириса на разкошни,сочни канелони!Не съм правила от цяла вечност и доволно оплаквам око по твоите,Ети!Прегръдка и ведра нова седмица!

    ОтговорИзтриване