Продукти:
3 кг праскови /обелени и нарязани на кубчета/
800 г захар
1 ч.л. лимонена киселина
Изберете добре узрели, но не прекалено меки праскови. Измийте ги, обелете и нарежете на кубчета. Засипете със захарта и оставете за една нощ в хладилник.
Сварете конфитюра на умерен огън като бъркате непрекъснато и обирате отделената пяна. Готов е, когато лъжицата започне да оставя диря по дъното на съда. 5 мин преди края на варенето добавете лимонената киселина.
Разсипете в сухи бурканчета, затворете и обърнете надолу с капачките. За по-голяма сигурност стерилизирайте за 15 минути.
Слънце, запечатано в малки бурканчета за зимните дни! Толкова е вкусно това сладко! Прелест! А комбинацията от сладолед, парченца шоколадово брауни и отгоре от това ароматно изкушение е неустоима. Усмивки.
ОтговорИзтриванеИ аз съм на вълна компоти и конфитюри и друга зимнина и ми не остава време да кача рецептите и снимките :) Изглежда изкусително, какъвто си е - ароматен и вкусен!
ОтговорИзтриванеПриятна вечер!
Здравейте!Какво значи да се стерилизира за 15 мин??
ОтговорИзтриванеЗдравейте! Стерилизация при приготвяне на консерви означава бурканите да се варят в съд с вода, която ги покрива напълно, за определеното в рецептата време, отчетено след момента на завиране на водата.
ИзтриванеБлагодаря за отговора!!А има ли вариант в конкретния случай да се пропусне стерилизирането или е задължително??
ОтговорИзтриванеДа, остава вариант насипване горещо в бурканчета, затваряне и обръщане надолу с капачките. Ще се вакуумират и конфитюрът ще се запази без про
Изтриванеблеми.
Благодаря!Лек ден :)
ОтговорИзтриване