събота, 21 септември 2013 г.
Добруджанска яхния
Продукти:
300 мл олио /може да намалите малко количеството/
700 г пипер*
500 г лук*
3 големи моркова
150 г ориз
800 г домати*
шепа нарязани стъбла прясна целина
сол, черен пипер, чубрица
Измийте и подгответе зеленчуците - разрежете чушките на две, почистете от семето и нарежете на ивички. Лука нарежете на по-едри кубчета морковите настържете на едро ренде. Доматите обелете, почистете от частта около дръжката и нарежете на кубчета.
В дълбока тенджера сипете чушките, лука и морковите, добавете олиото и сложете да се запържва. Разбърквайте и оставете на огъня докато зеленчуците променят цвета си и омекнат. Добавете целината, след 2-3 минути ориза и продължете да разбърквате докато стане "стъклен". Овкусете с подправките, добавете доматите и намалете огъня да покъкри 5-6 мин.
Пресипете в тава /не добавяйте никаква вода/ и изпечете за 40 мин на 180 градуса.
*Претеглени почистени
Рецептата е на моята колежка и приятелка Диди.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Мариета, искам да ти кажа, че яхнията изглежда чудесно и със сигурност ще я пробвам. Благодаря за хубавата рецепта.
ОтговорИзтриванеИзглежда много вкусно,определено ще го пробвам :)
ОтговорИзтриванеТази яхния е напълно непозната за мен. Много интересен метод на приготвяне и много вкусно изглежда.
ОтговорИзтриванеХубава неделя!
Ужасно апетитна и много любима гозба,Ети!Тъкмо утре ще я правя пак,но този път и с кайма,става като мързеливи пълнени чушки.Прекрасни снимки отново,биха отворили апетита и на заклет злоядник,толкова са колоритни!Хубав уикенд на цялото семейство,мила!
ОтговорИзтриване